14 Δεκεμβρίου 2017

Νέες αποκαλύψεις: «Πολιτική δέσμευση» η τάχιστη πώληση πυρομαχικών στην Ιορδανία μέσω Β. Παπαδόπουλου

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Νέα στοιχεία για τον «εθνικό μεσάζοντα» Βασίλη Παπαδόπουλο φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτή τη φορά οι αποκαλύψεις αφορούν έτερη συμφωνία του ΥΠΕΘΑ με τον κ. Παπαδόπουλο για πώληση πυρομαχικών στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα από τα έγγραφα υπάρχει ιδιόχειρη σημείωση που ζητείται να μην κωλύσουν οι διαδικασίες διότι υπάρχει δέσμευση σε πολιτικό επίπεδο. «Όπως μάλιστα προκύπτει από ιδιόχειρη επισημείωση ( Συνημμένο Γ ) σε έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΘΑ η δρομολόγηση διαδικασίας πώλησης έγινε «καθ’ υψηλήν επιταγήν» αφού αναγράφεται ρητώς ότι υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο κ. Λοβέρδος.

Την ίδια ώρα, γίνεται –μέσω των νέων εγγράφων φανερό ότι ο Πάνος Καμμένος όχι μόνο γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο αλλά είχε «διαμεσολαβήσει» στις 20 Ιουνίου του 2016 στη πυρομαχικών του ελληνικού στρατού στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας. Ενώ κατά τον κ. Λοβέρδο «προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και θέτει εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι μετά την εμφάνιση του κ. Παπαδόπουλου αξιολογήθηκαν ως διαθέσιμα προς πώληση τα συγκεκριμένα πυρομαχικά στις 27 Ιουνίου 2016».


(Φωτ: Το έγγραφο με την ιδιόχειρη παρέμβαση του υπουργού)

Αναλυτικά η ερώτηση:

Θέμα : «Ο σκοτεινός ρόλος του μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλου».

Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις σας ότι δεν γνωρίζατε τον μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εμφανιστεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 20 Ιουνίου 2016 ( Συνημμένο Α ) με γραπτή πρόταση διαμεσολάβησης σε πώληση πυρομαχικών του ελληνικού στρατού στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας. Προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση και θέτει εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι μετά την εμφάνιση του κ. Παπαδόπουλου αξιολογήθηκαν ως διαθέσιμα προς πώληση τα συγκεκριμένα πυρομαχικά στις 27 Ιουνίου 2016 ( Συνημμένα Β1 και Β2 ).

Όπως μάλιστα προκύπτει από ιδιόχειρη επισημείωση ( Συνημμένο Γ ) σε έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΘΑ η δρομολόγηση διαδικασίας πώλησης έγινε «καθ’ υψηλήν επιταγήν» αφού αναγράφεται ρητώς ότι υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ

Α. Ποιες ήταν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί σε πολιτικό επίπεδο έναντι του ιδιώτη εμπόρου όπλων κ. Βασίλη Παπαδόπουλου;

Β. Εις τι συνίσταστο αυτές οι δεσμεύσεις ; Ήταν ηθικού ή υλικού περιεχομένου;

http://www.liberal.gr/arthro/181404/politiki/2017/nees-apokalupseis-isonpolitiki-desmeusisin-i-tachisti-polisi-meso-b-papadopoulou-puromachikon-stin-iordania.html