27 Δεκεμβρίου 2017

ΝΔ: Ψεύδεται συνειδητά ο Καμμένος για το ΣτΕ και τα αναδρομικά

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:


Για ακόμη μία φορά, ο κ. Καμμένος αποδεικνύει ότι βάση της πολιτικής που ασκεί από τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι το ψέμα και η αναίσχυντη πολιτική εξαπάτηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης και μεταξύ της πλειάδας αοριστολογιών και γενικοτήτων που χαρακτήρισαν τα λεγόμενά του, ο κ. Καμμένος ανέφερε, με περίσσιο θράσος, τα ακόλουθα δύο ψευδή σημεία σχετικά με την καταβολή του υπολοίπου 50% της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ):

Πρώτον, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε δεσμευθεί έναντι των δανειστών να μην καταβληθεί το υπόλοιπο 50% της απόφασης του ΣτΕ.

Δεύτερον, ότι παρά τη δέσμευση αυτή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωράει στην υλοποίηση της απόφασης μέσω των επιδομάτων και των βελτιώσεων που προβλέπονται στο νέο ειδικό μισθολόγιο.

Όσον αφορά το πρώτο σημείο, είμαι υποχρεωμένος να αποκαταστήσω άμεσα την αλήθεια: Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέβαλε το 2014 το πρώτο μισό του ποσού που το ΣτΕ επιδίκασε στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και σχεδίαζε να καταβάλει το υπόλοιπο 50% μέσα στο 2016.

Ο μόνος λόγος που αυτό δεν πραγματοποιήθηκε είναι το γεγονός ότι το 2015 η ΝΔ έπαψε να είναι στην κυβέρνηση.

Σχετικά με το δεύτερο σημείο, ο κ. υπουργός γνωρίζει ότι η απόφαση του ΣτΕ περιλαμβάνει και την επιστροφή των αναδρομικών από το 2012 ποσών της περικοπής, τα οποία δεν έχουν σχέση και δεν επηρεάζονται από το νέο μισθολόγιο.

Ο κ. Καμμένος βρίσκεται σε πανικό γιατί, την ώρα που μοιράζεται για δεύτερη φορά κοινωνικό μέρισμα, δεν έχει καταφέρει να συμπεριληφθεί η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ στις κυβερνητικές προτεραιότητες.

Αποφάσισε, λοιπόν, να σπείρει νέα ψεύδη και συκοφαντίες για να καλύψει τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του παρελθόντος.

Δυστυχώς για αυτόν, όμως, οι πολιτικές και οι πολιτικοί κρίνονται από τα πραγματικά αποτελέσματα και όχι από τις εξαγγελίες, την επικοινωνία και τη ρητορική. Την ισχύ του κανόνα αυτού θα τη διαπιστώσει στις επερχόμενες εκλογές.