19 Δεκεμβρίου 2017

ΠΕΠΤΟΦΑΛΛΑΓΙΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ! ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΛΙΠΟΘΥΜΑΝΕ ΡΕ! Δήμαρχος Φλώρινας: Τα παιδιά στα σχολεία κάνουν μάθημα με μπουφάν

Βαρύς αναμένεται και ο φετινός χειμώνας στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Φλώρινα έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού και οι κάτοικοι προβληματίστηκαν πού θα βρουν τα χρήματα να ζεστάνουν την οικογένειά τους.


Ειδικά μετά το “ψαλίδισμα” κατά 50% που έρχεται στο επίδομα θέρμανσης, πολλοί θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν το κρύο με ξύλα ή διπλές και τρίδιπλες κουβέρτες.

“Και χωρίς το πετσόκομμα ο κόσμος δεν έβγαινε οικονομικά. Πολλοί είχαν αλλάξει τους λέβητες του πετρελαίου με ξύλα, με κάρβουνο, άλλοι έβαλαν σόμπες με ξύλα, άλλοι δεν καίνε τίποτα και παγώνουν, σκεπάζονται με τέσσερις κουβέρτες το βράδυ. Εδώ το χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει στους -20, ακόμη και στους -30” δήλωσε ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, στον ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή “Εντός ΘΕΜΑτος” με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.
Όπως είπε ο δήμαρχος Φλώρινας, τα παιδιά στα σχολεία κάνουν μάθημα με το μπουφάν, αφού οι σχολικές αίθουσες είναι κρύες είτε λόγω έλλειψης πετρελαίου είτε λόγω ακατάλληλης κατασκευής -προβληματισμοί, τους οποίους έχει θέσει στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

“Το καλοκαίρι είχαμε τον κ. πρωθυπουργό στα Πρέσπεια, όπου κάτσαμε για ένα δίωρο και συζητήσαμε. Του είπα, ότι τα κονδύλια που δίνουν για λειτουργικά έξοδα σε όλα την Ελλάδα για τα σχολεία, στη Φλώρινα δεν επαρκεί για τη θέρμανση. Πρέπει να υπάρξει ένα ξεχωριστό κονδύλι μόνο για τη θέρμανση για αυτές τις περιοχές. Τα παιδιά κάνουν μάθημα στους 8 και 10 βαθμούς, οι αίθουσες είναι κρύες, ορισμένα σχολεία είναι χτισμένα με τα πρότυπα των Αθηνών και δεν έχουν ούτε μόνωση. Με τα μπουφάν κάνουν μάθημα τα παιδιά. Κάποιοι επιχειρηματίες ευαισθητοποιούνται και δίνουν χρήματα για τα σχολεία αλλά δεν φτάνουν” δήλωσε ο κ. Βοσκόπουλος, ο οποίος έμεινε με τις υποσχέσεις: “Ο κ. πρωθυπουργός μου είπε “ναι, εντάξει”. Όλοι λένε “ναι”, και οι υπουργοί που έρχονται εδώ, αλλά στο τέλος δεν γίνεται τίποτα”.