17 Δεκεμβρίου 2017

Εμφύλιος για τα κομματόσκυλα στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυγή» υπερ «Στο Κόκκινο»

Εμφύλιος στο κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος να ζητήσει από τους εργαζόμενους στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» να υπογράψουν μειωμένες κατά 20% ατομικές συμβάσεις.


Στη διορισμένη από την Κουμουνδούρου διοίκηση του σταθμού επιτέθηκαν με σκληρή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή»: «Ως επιτροπή των εργαζομένων της “Αυγής” καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη και αντιεργατική τη μονομερή ενέργεια εκ μέρους της διοίκησης στον ρ/σ “Στο Κόκκινο” να καλεί από σήμερα εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις αποδοχών της τάξεως του 20%».

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι της «Αυγής» δηλώνουν τη στήριξή τους «στη συλλογική στάση των εργαζομένων να αρνηθούν να υπογράψουν τις μειωμένες ατομικές συμβάσεις και θα σταθούμε αλληλέγγυοι/ες σε ενδεχόμενη περίπτωση εκδικητικών ενεργειών απέναντί τους».

Μιλάμε δηλαδή για μια πρωτόγνωρη αντιπαράθεση, η οποία γίνεται με δημόσιο τρόπο.

Και μάλιστα δεν αφορά τόσο τα δύο κομματικά Μέσα όσο την επίθεση των εργαζομένων της «Αυγής» στο κόμμα, μιας και τη σχετική απόφαση μπορεί να ανακοίνωσε στους εργαζόμενους εκ μέρους της διοίκησης ο κ. Νικόλτσιος, ωστόσο είναι γνωστό ότι αποτελεί κεντρική θέση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο ανώτερο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ μετέχει και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος τυγχάνει ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας!