21 Δεκεμβρίου 2017

Προθεσμία από την εισαγγελέα πήρε ο Μαρινάκης

Διά του δικηγόρου του Βασίλη Δημακόπουλου ζήτησε και έλαβε προθεσμία από την εισαγγελέα Πειραιά Ειρήνη Τζίβα ο Βαγγέλης Μαρινάκης προκειμένου να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις σχετικά με ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση μεταφοράς 3 τόνων ηρωίνης με το ναρκόπλοιo NOOR 1. Όπως αναμενόταν άλλωστε η εισαγγελέας του έδωσε νέα προθεσμία για μετά τις γιορτές.

Επισημαίνεται πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο δικηγόρος του οποίου δεν πήρε στα χέρια του τη δικογραφία και άρα δεν γνωρίζει τα στοιχεία επί των οποίων οφείλει να δώσει εξηγήσεις, θα προσέλθει στην Εισαγγελία ως ύποπτος το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου σύμφωνα με πληροφορίες. Για τον λόγο αυτό εκλήθη να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις (χωρίς δηλαδή να ορκιστεί).

Η ίδια διαδικασία αναμένεται να τηρηθεί και για τους τρεις άμεσους συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη οι οποίοι και αυτοί εκλήθησαν για τις 28 Δεκεμβρίου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις στην εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα.

Πρόκειται για τους Νίκο Συντυχάκη, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας συμφερόντων Μαρινάκη «Capital», Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη δικηγόρου και Ηλία Τσακίρη ναυτασφαλιστή. Πρόκειται για συνεργάτες επί μακρό χρονικό διάστημα του Βαγγέλη Μαρινάκη και εμπλέκονται στην υπόθεση NOOR1 λόγω χρηματικών ποσών και εμβασμάτων που εστάλησαν ή μεταφέρθηκαν την περίοδο της προετοιμασίας μεταφοράς της ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές στο Ντουμπάι συνέδραμαν δικαστικά την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα και έστειλαν στην Ελλάδα τα απαραίτητα τραπεζικά έγγραφα και άλλο υλικό που έχουν σχέση με τα εμβάσματα αυτά αλλά και ποσά που διακινήθηκαν παρανόμως.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο δικηγόρος του οποίου πήρε στα χέρια του τη δικογραφία και άρα γνωρίζει τα στοιχεία επί των οποίων οφείλει να δώσει εξηγήσεις, θα προσέλθει στην Εισαγγελία ως ύποπτος.


Τα εμβάσματα αυτά καθώς και την εμπλοκή Συντυχάκη και των άλλων δύο συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη ο οποίος έχει καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση.

Η εισαγγελέας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα μετά τον έλεγχο όλων των αποδεικτικών στοιχείων προφανώς κατέληξε σε μία σειρά συμπερασμάτων που την οδήγησαν στη δρομολόγηση της τελευταίας φάσης της έρευνάς της η οποία και θα καταλήξει κάποια στιγμή στον καταλογισμό ευθυνών.

Πηγή: zougla.gr