20 Δεκεμβρίου 2017

Καταιγίδα τροπολογιών στο ν/σ για τη... διαστημική πολιτική -Εντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Οι 20 και πλέον τροπολογίες που έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Νίκου Παππά για την διαστημική πολιτική της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Μάλιστα στην αρχή της συνεδρίασης ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης έκανε λόγο για «καταιγίδα της ερήμου» όσον αφορά τις τροπολογίες. Οπως ανέφερε, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής απαγόρευσε την... πασαρέλα των υπουργών προκειμένου ο καθένας να έρχεται και να εισηγείται την τροπολογία του και επέλεξε την τακτική να ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου και μετά οι υπουργοί να έρθουν στη Βουλή για να εξηγήσουν τις τροπολογίες τους

«Εξευτελισμός κοινοβουλευτικών διαδικασιών»

Ο Νίκος Δένδιας από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για εξευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι με αυτή την τακτική ακυρώνεται ακόμη και η διάσκεψη των προέδρων για τις αποφάσεις που πήρε όσον αφορά την συζήτηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και ότι «γίνεται κουρέλι» όλη η διαδικασία.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Φωτεινή Βάκη απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης παραδέχθηκε ότι «θα πρέπει να αποφεύγουμε μεγάλο αριθμό τροπολογιών της τελευταίας στιγμής» αν και υπενθύμισε τις «μεταμεσονύκτιες τροπολογίες» που έφερνε η ΝΔ ως κυβέρνηση.

«Πράγματι οι τροπολογίες είναι πολλές όμως πρέπει να κλείσουν αρκετές εκκρεμότητες πριν τον καινούργιο χρόνο γι’ αυτό και έχουν κατατεθεί τροπολογίες. Είναι και το επείγον της κοινωνίας που μας εξαναγκάζει να καταθέτουμε τροπολογίες της τελευταίας στιγμής» υποστήριξε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση έκανε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ο οποίος ανέφερε ότι «δεν χρειάζεται να δημιουργούμε εντυπώσεις, ένα κλίμα ότι υπάρχουν ακραίες κοινοβουλευτικές πρακτικές. Θα ήταν πολύ ευτυχές να καταφέρουμε κάποια στιγμή αυτό το πράγμα να μη συμβαίνει αλλά να μην λέμε και υπερβολές περί καταιγίδες του διαστήματος και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο»

Τελικά η πρόταση του Νικήτα Κακλαμάνη να συζητηθεί πρώτα το νομοσχέδιο και στη συνέχεια τροπολογίες εγκρίθηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής.