05 Δεκεμβρίου 2017

Ο Χάρης Γεωργιάδης θα μιλήσει στο Συνέδριο της ΝΔ

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης θα χαιρετήσει στην Ολομέλεια του Συνεδρίου της ΝΔ την ερχόμενη Παρασκευή.

Το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου και το μείγμα πολιτικής που ακολουθήθηκε για την έξοδο από το Μνημόνιο συγκινεί την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το Μοσχάτο άλλωστε φέρνει σε αντιδιαστολή τις πολιτικές της Λευκωσίας με αυτές της Αθήνας, ενώ ο ίδιος ο Χάρης Γεωργιάδης έχει κατά το παρελθόν αναφερθεί με αρνητικό τρόπο για επιλογές της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο θα υπάρξουν και άλλες εκπλήξεις –το τελικό πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες- πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη, προγραμματίζεται να μιλήσουν και οι δυο αντιπρόεδροι του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης. Αντιθέτως δεν προβλέπονται τοποθετήσεις για τους πρώην πρωθυπουργούς που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και πρώην προέδρους.

Ο Αντώνης Σαμαράς άλλωστε έχει προγραμματισμένο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα απουσιάζει, ο Κώστας Καραμανλής ούτε καν συζητά το ενδεχόμενο να σπάσει τη σιωπή του, ενώ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αφήνει ανοιχτό το αν θα παραστεί ή όχι.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ως είθισται, θα καλέσει τα κόμματα –πλην της Χρυσής Αυγής- να χαιρετίσουν στο Συνέδριο, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο ποιος θα εκπροσωπήσεις τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, τον εκπρόσωπο που θα επιλέξει να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και αν θα κληθεί ξεχωριστά το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη που ναι μεν έχει ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα, πλην όμως έχει ενοποιηθεί με την Δημοκρατική Συμπαράταξη και άλλες δυνάμεις στο Κίνημα Αλλαγής.

Του Βασίλη Σκουρή
Πηγή: Real.gr