05 Δεκεμβρίου 2017

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους νέους να βγουν στους δρόμους

«Η δολοφονία του ήταν το αποκορύφωμα μιας σειράς φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, απέναντι σε κάθε μορφής αγώνα» αναφέρει η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος


Να τιμήσουν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καλεί τους νέους και τις νέες η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. «Θεωρούμε ότι σήμερα, που οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις επενδύουν ακόμη στην υπέρβαση της κρίσης στην πλάτη της κοινωνικής πλειοψηφίας, και ταυτόχρονα η ακροδεξιά επιχειρεί να ανακτήσει πολιτικό και κοινωνικό χώρο, οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις» αναφέρει μεταξύ άλλων και σημειώνει ότι οι νέοι πρέπει να πρωτοστατήσουν στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για τη διεύρυνση των ελευθεριών και για τον ριζικό εκδημοκρατισμό της αστυνομίας.

Αναλυτικά η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Αύριο συμπληρώνονται εννέα χρόνια από το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο αστυνομικός Ε. Κορκονέας δολοφονούσε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Το περιστατικό αυτό αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας σειράς φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, απέναντι σε κάθε μορφής αγώνα, αλλά και γενικότερα απέναντι στα δικαιώματα των νέων ανθρώπων.
Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν η αφετηρία για την πραγματοποίηση μιας σειράς κινητοποιήσεων, στις οποίες είχαν κεντρική θέση οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι νέοι και οι νέες που έβλεπαν τις ελευθερίες τους να περιορίζονται, μέσα σε ένα κλοιό ακραίας λιτότητας και σκληρής καταστολής.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι σήμερα, που οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις επενδύουν ακόμη στην υπέρβαση της κρίσης στην πλάτη της κοινωνικής πλειοψηφίας, και ταυτόχρονα η ακροδεξιά επιχειρεί να ανακτήσει πολιτικό και κοινωνικό χώρο, οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. Να πρωτοστατήσουν στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για τη διεύρυνση των ελευθεριών, για τον ριζικό εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και για την επικράτηση της αλληλεγγύης απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η νέα γενιά πρέπει να μπει ξανά στο προσκήνιο της συλλογικής ζωής και δράσης, απορρίπτοντας τον ατομικό δρόμο και τη λογική της ανάθεσης.

Καλούμε τους νέους και τις νέες να τιμήσουν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο σε όλη την Ελλάδα και διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.»