27 Δεκεμβρίου 2017

Το ζεύγος Μακρόν πήγε για σκι τα Χριστούγεννα - ΒΙΝΤΕΟ

Έχοντας την Μπριζίτ στο πλευρό του, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, έφθασε χθες στο χιονοδρομικό κέντρο La Mongie. Το ζευγάρι αφού χαιρέτησε όλο τον κόσμο γευμάτισε και στη συνέχεια απόλαυσε το αγαπημένο του σπορ.


Οι Μακρόν, εντυπωσίασαν και εξέπληξαν ευχάριστα όσους έκαναν σκι στο χιονοδρομικό κέντρο. Ο Γάλλος Πρόεδρος φορούσε ένα μαύρο μπουφάν, ενώ η Μπριζίτ ένα κόκκινο μπουφάν και σκούφο. Πριν πάρουν το τελεφερίκ για τις πίστες δεν αρνήθηκαν τις selfies σε όποιον ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Το χιονοδρομικό κέντρο δεν είναι άγνωστο για τον Εμανουέλ Μακρόν. Εκεί περνούσε τις διακοπές του όταν ήταν μικρός, ενώ στην περιοχή είχε το σπιτικό της η αγαπημένη του γιαγιά, η οποία σχεδόν τον μεγάλωσε, ενώ ζουν ακόμα εκεί μέλη της οικογένειας του.

Η Ζερμέν Νογκές, η Μανέτ όπως φώναζε ο Γάλλος Πρόεδρος την γιαγιά του, ήταν πρώην δασκάλα γεωγραφίας και διευθύντρια δημοτικού σχολείου. Πέθανε σε ηλικία 96 ετών το 2013. Ήταν εκείνη που έδωσε την επιθυμία στον Εμανουέλ Μακρόν να ενδιαφερθεί για την γραμματική, την ιστορία, την γεωγραφία και τη λογοτεχνία. Όπως γράφει μέσα σε βιβλίο του ο Μακρόν: "ήταν η γιαγιά μου που με δίδαξε πως να δουλεύω".

Ο Μακρόν κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, είχε επισκεφθεί ξανά την περιοχή στις 12 Απριλίου. Ήταν 11 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.




Της Μαρίας Δεναξά
http://www.enikos.gr/international/552480/to-zevgos-makron-pige-gia-ski-ta-xristougenna-video