08 Δεκεμβρίου 2017

Νέα ΦΩΤΟ με Έλληνες αναρχικούς που πολεμούν στη Συρία - ΒΙΝΤΕΟ

Ακόμη μία φωτογραφία που δείχνει Έλληνες αναρχικούς να πολεμούν στη Συρία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με την αφορμή αυτή τη φορά να είναι η συμπλήρωση εννέα ετών από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πρόκειται για μία φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονται τέσσερα άτομα έχοντας κρατώντας στο ένα χέρι το καλάσνικοφ και το άλλο το έχουν υψωμένο γροθιά. Και οι τέσσερις έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έχουν καθίσει μπροστά από έναν τοίχο ενός σπιτιού στη Ράκκα της Συρίας, όπου αναγράφεται ένα σύνθημα για για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τον Μπερκίν Ελβάν.

«Εξέγερση για Γρηγορόπουλο και Elvan. Αγώνας για την Ελευθερία» γράφει το σύνθημα και δεξιά και αριστερά βρίσκονται δύο και δύο ένοπλοι κουκουλοφόροι, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν την αυθεντικότητα της φωτογραφίας και αν είναι προϊόν φωτομοντάζ.

Ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν συνδυάστηκε με τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο όταν στις 11 Μαρτίου 2014, βγαίνοντας από το σπίτι του για να πάρει ψωμί, ένας αστυνομικός τού έριξε δακρυγόνο σε ευθεία βολή στοχεύοντας στο κεφάλι. Ο νεαρός είχε χάσει τη μάχη έπειτα από 9 μήνες σε κώμα.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1: