19 Δεκεμβρίου 2017

Πάσχουν από ανίατη εχθροπάθεια!

Του Γιάννη Σιδέρη

Είναι δομικό στοιχείο του ιδεολογικού τους dna. Υπάρχουν μόνο μέσω της δημιουργίας εχθρών.
Με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει άκυρη την απόφαση που καθόριζε το περιεχόμενο των δηλώσεων πόθεν έσχες, όχι μόνο για τους δικαστές αλλά για όλους τους υπόχρεους - καθώς υπήρχαν μη νόμιμες ρυθμίσεις ή παραλείψεις – εξαπέλυσε να επίθεση κατά της Δικαιοσύνης (σημειωτέον ότι την αίτηση ακύρωσης είχαν καταθέσει όλες οι δικαστικές Ενώσεις).


Η κυβέρνηση δεν προβληματίστηκε καν, μήπως κάτι στην υπουργική απόφαση, ήταν προχειρογραφή και δεν έστεκε νομικά. Το Συμβούλιο το έκρινες ελλιπές, αλλά πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσαν «λεβέντικα» στο κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα και όλοι θα ελεγχθούν για όλα». Ακόμη πιο επιθετικό ήταν το Μέγαρο Μαξίμου, «κύκλοι» του οποίου σχολίασαν: «Να δούμε στο τέλος ποιος θα κουραστεί πρώτος»!

Μόνο του δηλαδή το Μαξίμου προσέδωσε την εικόνα ενός μπρα ντε φερ με τη Δικαιοσύνη, προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στη διαχρονική επίθεση εναντίον της. Καμία αυτοκριτική, καμία επιφύλαξη για το μη νόμιμο της υπουργικής απόφασης.

Χθες επίσης, αφότου έσβησαν οι κάμερες και τελείωσαν τα εν δήμω, διοχετεύτηκε η άποψη ότι ο πρωθυπουργός «μίλησε έξω από τα δόντια στους τραπεζίτες». Γνωστό το περιεχόμενο του «έξω από τα δόντια», όπως «σταματήστε να προστατεύετε τους μεγαλοοφειλέτες και τους μπαταχτσήδες». Την ίδια στιγμή, επιτέθηκε για μια ακόμη φορά στα ΜΜΕ, προτρέποντας: «βγείτε και πείτε την αλήθεια. Υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας και το τραπεζικό σύστημα απέναντι στα ΜΜΕ που παράγουν fake news. Εξάλλου εσείς τα χρηματοδοτείτε. Δεν μπορείτε να ανέχεστε τα ψεύδη».

Σαφώς στο παρελθόν οι τραπεζίτες έδιναν δάνεια «με αέρα» - όπως παραδέχτηκε και υιός εκδότη στην επιτροπή της Βουλής - καλλιεργώντας το δύσοσμο τρίπτυχο διαπλοκής: Τράπεζες – εκδότες - Πολιτικής Εξουσία. Ήταν άλλωστε ένα από τα στοιχεία τα οποία εκμεταλλεύτηκε αρκούντως ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παρουσιαστεί ως ο νέος «Αρχάγγελος της Κάθαρσης έναντι του «παλιού πολιτικού σκηνικού».(Τον χαρακτηρισμό «Αρχάγγελος της Κάθαρσης» είχε προσδώσει στον εαυτό του ο εκλιπών Κ. Μητσοτάκης, κατά το «βρώμικο 89»).

Εξυγιαντικά στην τρίπτυχη διαπλοκή που προανεφέρθη, επέδρασε μόνο το μνημόνιο, αναγκάζοντας σε απογύμνωση των βδελυρών πρακτικών και τήρηση της νομιμότητας, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις ηρωικές εξυγιαντικές πομφόλυγες, καμία διάθεση δεν έδειξε να την χτυπήσει, εάν αυτή στρατευόταν παρ΄ αυτώ. Το αποδεικνύει η πασίγνωστη υπόθεση των μυστικών ραντεβού ενώπιον της γάτας των Ιμαλαίων, όταν τον βασικό εχθρό και εμβληματική μορφή του Τύπου, τον προσέγγιζε για να τον καταστήσει υποβοηθητικό επικοινωνιακό μοχλό, της προσπάθειας να ανέβει στην Εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε την κατάσταση, την διεκτραγωδούσε, την κατήγγειλε και την αξιοποιούσε επικοινωνιακά επί πενταετία, οπότε δικαιούται να αναρωτηθεί κάποιος: Γιατί ο κ. Τσίπρας ζητούσε να ηγηθεί μιας κατάστασης που την κατήγγειλε ως εμβληματική της εξαχρειωμένης διαπλοκής; Δικαιούται επίσης κάποιος να υποθέσει, ότι αν ο Ψυχάρης είχε συναινέσει στις απαιτήσεις του, θα ήταν όλα καλώς καμωμένα και φιλικώς ξεχασμένα!

Και σε τι παραινεί ο πρωθυπουργός τους τραπεζίτες με το «υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας απέναντι στα Μέσα που παράγουν fake news», όπως και με την υπόμνηση «εξάλλου εσείς τα χρηματοδοτείτε»; Να κόψουν την κάνουλα των χρηματοδοτήσεων; Μα αν αυτή είναι παράνομη κακώς τελείται επί της πρωθυπουργίας του, και πρέπει οι τραπεζίτες να ελεγχθούν. Αν είναι νόμιμη, τους παρακινεί να παρανομήσουν και να εκβιάσουν τα Μέσα με το κλείσιμο της κάνουλας, επειδή τα ρεπορτάζ τους δεν είναι αρεστά και εξυπηρετικά της κυβέρνησης;

Ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του μάλλον δεν έχουν κατανοήσει ότι άλλαξε η εποχή. Δεν είναι πλέον το απαστράπτον κόμμα που ήρθε ως εξυγιαντής της πολιτικής ζωής. Έχει αποκτήσει κηλίδες, και τις απέκτησε στην τρίχρονη διαδρομή του. Η εχθροπάθεια που επιδεικνύει δεν προσθέτει ηττημένους αντιπάλους στο διάβα του. Του προσθέτει μόνο εχθρούς…

Η Δικαιοσύνη έχει σαφώς τις κηλίδες της, αλλά προϋπήρξε του ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτόν. Το ίδιο και τα ΜΜΕ. Καιρός να το αποδεχθεί!

ΥΓ: Είχε γραφτεί το παρόν κείμενο, όταν ο γνωστός Παπαδημούλης έγραψε στο fαcebook «Η απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει την εφαρμογή του θεσμού του Πόθεν Έσχες, προκαλεί το κοινό αίσθημα» κλπ.

Και από κάτω «το κοινό αίσθημα», με σχόλια εξέμεσε οχετούς κατά της Δικαιοσύνης. Θα τα βρουν μπροστά τους στο μέλλον. Προετοιμάζουν οπαδούς που πρώτοι αυτοί θα τους κυνηγήσουν…

http://www.liberal.gr/arthro/182136/politiki/2017/paschoun-apo-aniati-echthropatheia-.html