19 Δεκεμβρίου 2017

Λίβανος: Ο οδηγός ταξί στραγγάλισε τη διπλωμάτη γιατί του αντιστάθηκε στο βιασμό!

Ο οδηγός της Uber ομολόγησε το άγριο έγκλημα - Πώς έφτασαν οι αρχές στη σύλληψή του 35χρονου

Τη δολοφονία της ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας στο Λίβανο ομολόγησε ο 35χρονος οδηγός της Uber Ταρίκ Χέσο, ο οποίος είχε συλληφθεί ως ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση τη Δευτέρα.


Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ΝΝΑ ο Χέσο ομολόγησε ότι μετέφερε την Ρεμπέκα Ντάικς, στη συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει και όταν αυτή αντιστάθηκε, τη στραγγάλισε.

Το άψυχο κορμί της Ντάικς βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε ένα σημείο αρκετά μίλια από το σημείο στο οποίο εθεάθη τελευταία φορά ζωντανή.

Το σημείο στο οποίο βρέθηκε νεκρή η Ντάικς



Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 35χρονος ταξιτζής είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Η αστυνομία του Λιβάνου έφτασε στη σύλληψή του αξιοποιώντας τα βίντεο από κάμερες κυκλοφορίας που κατέγραψαν τον Χέσο να κινείται από τη Βηρυττό στο σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο κορμί της Ντάικς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ταξιτζής παρέλαβε την Βρετανίδα διπλωμάτη από μια γειτονιά της Βηρυττού γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή. Στη συνέχεια κινήθηκε προς τη γειτονία  στην οποία διέμενε η Ντάικς αλλά αντί να την αφήσει εκεί συνέχισε την κούρσα του μέχρι να φτάσει σε ένα απωμονομένο σημείο. Εκεί φέρεται να της επιτέθηκε και όταν αυτή αντιστάθηκε να την στραγγάλισε με ένα σκοινί.

Η Ρεμπέκα Ντάικς καταγόταν από το Λονδίνο. Σύμφωνα με μαρτυρίες είχε βγει το βράδυ της Παρασκευής σε ένα μπαρ, όπου γινόταν το αποχαιρετιστήριο πάρτυ για έναν συνάδελφό της στην πρεσβεία. Από το μπαρ αποχώρησε με μια φίλη της λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, καθώς έπρεπε την επομένη να πετάξει πολύ νωρίς για την πατρίδα της.