15 Δεκεμβρίου 2017

Εμπλοκή στην πώληση του ΟΛΘ - Η εγγυητική επιστολή Σαββίδη και η κατάρρευση της ρωσικής τράπεζας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, και για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyazbanκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής, αναβάλλεται η υπογραφή της αγοραπωλησίας μετοχών του 67% του ΟΛΘ για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 18.00.


Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η παραπάνω επιλογή επιβλήθηκε απρόσμενα και απρόβλεπτα λόγω σημερινής απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας να θέσει υπό καθεστώς προσωρινής διαχείρισης την παραπάνω τράπεζα.

Υπενθυμίζεται, ότι η κοινοπραξία Deutsche Investment (Diep) 50%, η Γαλλική Cma (35%) και η Beklterra (15%) του ομογενή κ. Ιβάν Σαββίδη προσέφερε 231 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 67% των μετοχών.

Οι εγγυητικές επιστολές του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη για τον ΟΛΘ προέρχονταν από την ρωσική τράπεζα Promsvyazbanκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι του περιβάλλοντος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με επιστολή τους στη ρωσική τράπεζα θέτουν το ερώτημα εάν ισχύουν οι εγγυητικές επιστολές του Ρώσου επιχειρηματία και δίνουν περιθώριο μέχρι την Πέμπτη.


Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/emploki-stin-polisi-tou-olth-engiitiki-epistoli-savvidi-ke-katarrefsi-tis-rosikis-trapezas