03 Δεκεμβρίου 2017

Ο φυγόδικος Μιχάλης Χριστοφοράκος κάνει.. έξωση στον νοικάρη του

Μπορεί το ελληνικό Δημόσιο να κυνηγά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για ζημία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, εκείνος όμως αρνείται, παρά τις παραπομπές σε τρεις δίκες, να εμφανιστεί στην Ελλάδα. Ωστόσο, αυτό, δεν τον εμποδίζει να διεκδικήσει οφειλόμενα ενοίκια και την έξωση του ενοικιαστή από διαμέρισμα που του ανήκει.


Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, ο νούμερο 1 φυγόδικος της χώρας κατέθεσε μέσω γνωστού δικηγορικού γραφείου αγωγή για μισθωτικές διαφορές στις 28 Δεκεμβρίου του 2016. Η αγωγή επρόκειτο να εκδικαστεί στις 23 Μαρτίου 20 17 όμως δόθηκε αναβολή για τον Ιανουάριο του 2018.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το εν λόγω διαμέρισμα πέρασε στην κυριότητα του Μιχάλη Χριστοφοράκου τον Ιούλιο του 2007 , δηλαδή λίγους μήνες πριν από τη φυγή του από τη χώρα, όταν το αγόρασε έναντι 85.000 ευρώ, χαμηλότερα από την αντικειμενική του αξία εκείνη την εποχή, η οποία έφτανε τα 103.000 ευρώ. Πρόκειται για διαμέρισμα 4ου ορόφου το οποίο αποτελείται από τέσσερα δωμάτια και έχει εμβαδόν 93 τμ. Μάλιστα, στο διαμέρισμα ανήκει κατά αποκλειστική χρήση και μια αποθήκη του δώματος της πολυκατοικίας, εμβαδού 6 τμ., ενώ όπως φαίνεται στο συμβόλαιο, το τίμημα κατέβαλε σε μετρητά στην πωλήτρια ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ενώπιον της συμβολαιογράφου.