02 Δεκεμβρίου 2017

Κικίλιας: Τσίπρας και Καμμένος βιάζονται να συγκαλύψουν την υπόθεση της Σ. Αραβίας

«Εγκαλούμε πολιτικά την κυβερνητική πλειοψηφία που βιάζεται να συγκαλύψει μια υπόθεση, σα να μη τρέχει τίποτα. ... Θα επιμείνουμε ώστε αυτή η υπόθεση να φτάσει μέχρι τέλους», τονίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο τομεάρχης 'Αμυνας και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με τη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.


Και προσέθεσε ότι πρέπει να διερευνηθεί εάν υπήρξε χρηματισμός πολιτικών προσώπων, «για αυτό επιμένουμε και θα επιμένουμε για να βγουν όλα στο φως».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο ταξίδι στην Ουάσιγκτον, με την ιδιότητα του τομεάρχη 'Αμυνας της ΝΔ, λέει ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η συνεργασία με τις ΗΠΑ είναι στρατηγική επιλογή, προϊόν αξιοπιστίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης και όχι τυχοδιωκτισμού και ανώφελου τακτικισμού». Σημειώνει ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως πόλο σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, και αναφέρει ότι στη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τζόναθαν Κόεν συζήτησαν «την προοπτική ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και την επιβεβλημένη αναβάθμιση των F-16, που πρέπει να γίνει με διαφάνεια, αμοιβαία οφέλη για τις δύο χώρες και σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων».

Σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «το ζητούμενο είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές» και προσθέτει «εμείς θέλουμε την καλύτερη δυνατή προστασία για την πρώτη κατοικία, εκείνους που αποδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν».

Τέλος, για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, σχολιάζει ότι «κάθε επίσκεψη είναι καλοδεχούμενη», ωστόσο προσθέτει πως «η γείτονα χώρα οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο και βέβαια να μην προκαλεί με απαράδεκτες δηλώσεις, όπως αυτές του Τούρκου αντιπροέδρου στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Θράκη».