19 Δεκεμβρίου 2017

Η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου απαντά για το «πάγωμα» του ΦΠΑ: Επιβαρύνει το πρόβλημα

Την δική της απάντηση στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία «παγώνεται» ο ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που δέχονται πρόσφυγες, δίνει η περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.


«Κανένα μέτρο και καμία ρύθμιση δεν μπορεί να αντισταθμίσει και να εξισορροπήσει τις βαριά αρνητικές συνέπειες που έχει για την οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας, η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ» υποστηρίζει η περιφερειάρχης η κυρία Καλογήρου, ενώ συμπληρώνει πως: «οι επιλογές προσωρινότητας και μάλιστα εξάμηνης, καθώς και η υπόσχεση αντισταθμιστικών επιδομάτων, όχι μόνο δεν λύνει το ζήτημα, αλλά αντίθετα το επιβαρύνει. Η κυβέρνηση δεν κατανόησε την ένταση της φωνής μας, που επίμονα ζητούσαμε να μην προχωρήσει στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας».

Τέλος, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου καλεί την κυβέρνηση «να επανεξετάσει το θέμα ακόμα και την ύστατη στιγμή», σημειώνει δε πως «ως προς το μεταφορικό ισοδύναμο, θα περιμένουμε να δούμε πώς αυτό θα υλοποιηθεί στην πράξη και πάντα σύμφωνα με το πάγιο αίτημα όλων των νησιωτών».