24 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΤΑΝΤΙΑ! Σκέφτονται ακόμα και τον Απόστολο Γκλέτσο στον ΣΥΡΙΖΑ

Το πρόσωπο που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναζητούν το τελευταίο διάστηµα στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειµένου να αντιµετωπίσουν τον νυν περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη, στην περίπτωση που εκείνος επαναδιεκδικήσει την εκλογή του.


Σύµφωνα µε πρόσφατη δηµοσκόπηση της Κάπα Research, ο κ. Μπακογιάννης συγκεντρώνει το σαρωτικό ποσοστό του 61,5% σε θετικές γνώµες, µε τις αρνητικές και τις µάλλον αρνητικές γνώµες να ανέρχονται µόλις στο 31%. Το στοιχείο, όµως, που εξετάζουν ιδιαίτερα στην Κουµουνδούρου είναι ότι, σε περίπτωση που ο ίδιος διεκδικούσε µια νέα θητεία το 2019, θετικά βλέπει την υποψηφιότητά του ένα εντυπωσιακό 57%. Στο πλαίσιο της αναζήτησης προσώπων για τη συγκεκριµένη περιφέρεια έχουν πέσει στο τραπέζι της Κουµουνδούρου ονόµατα τόσο από την κεντρική πολιτική σκηνή των εκλογικών περιφερειών της περιοχής όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Από την κεντρική πολιτική σκηνή το όνοµα του ∆. Βέττα από τη Φθιώτιδα έχει ακουστεί εντόνως, στη λογική ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόµµα στην περιφέρειά του, θα είναι δύσκολο να εκλεγεί, οπότε η περιφέρεια αποτελεί µια καλή διέξοδο και ο εν λόγω βουλευτής µπορεί να ανταγωνιστεί σε επίπεδο αναγνωρισιµότητας τον νυν περιφερειάρχη. Από την τοπική αυτοδιοίκηση έχει ακουστεί το όνοµα του δηµάρχου Σκύρου, Μίλτου Χατζηγιαννάκη, ο οποίος, παρόλο που είναι νέο πρόσωπο και σχετικά άφθαρτο, στερείται αναγνωρισιµότητας σε αποµακρυσµένες από το νησί του περιοχές, όπως είναι η Ευρυτανία και η Φωκίδα.

Το ενδεχόµενο, όµως, που συζητείται κατά τόπους και είναι ικανό να προκαλέσει έντονες συζητήσεις έχει να κάνει µε τον νυν δήµαρχο Στυλίδας, Απ. Γκλέτσο, ο οποίος έχει όλα όσα χρειάζονται για να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δηµοσιότητας. Το όνοµά του, ωστόσο, προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις κοµµατικές οργανώσεις της περιφέρειας, λόγω των θέσεων που έχει εκφράσει κατά καιρούς. Το ενδεχόµενο της απλής στήριξης δεν µπορεί να αποκλειστεί, σύµφωνα µε παράγοντες της περιοχής, αλλά, όπως τονίζουν οι ίδιοι, η διαδικασία αυτή έχει πολύ δρόµο ακόµα µέχρι να τελεσφορήσει.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/skeftonte-akoma-ke-ton-apostolo-gkletso-ston-siriza