05 Δεκεμβρίου 2017

«Πανηγυρίζει» ο Κουρουμπλής: Παραδίδουμε τις ακτές του Σαρωνικού πιο καθαρές από ό,τι ήταν

Τρεις μήνες μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγ. Ζώνη ΙΙ» και την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσε, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε με υπερηφάνεια ότι οι ακτές του Σαρωνικού παραδίδονται στους πολίτες πιο καθαρές από ό,τι ήταν.

Την Τρίτη «στήθηκε» στη Σαλαμίνα η τελευταία... φιέστα του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς παραδόθηκαν στην τοπική κοινωνία και οι ακτές του νησιού που είχαν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε το δεξαμενόπλοιο που είχε ναυαγήσει νοτιοδυτικά της Αταλάντης στις 10 Σεπτεμβρίου.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, μετέβη με σκάφος του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή του όρμου των Σεληνίων, ενώ στο δημαρχείο στα Αμπελάκια, υπεγράφη μεταξύ της δημάρχου Σαλαμίνας, Ισιδώρας Νάνου Παπαθανασίου και της εταιρείας απορρύπανσης, το πρακτικό επιθεώρησης ολοκλήρωσης των εργασιών.

Ο κ. Κουρουμπλης χαρακτήρισε ως ατυχές γεγονός τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου και επεσήμανε ότι είναι το πρώτο πλοίο που ανελκύεται μετά από 19 χρόνια, χωρίς να επιβαρυνθεί το δημόσιο. Ο υπουργός τόνισε ότι το στοίχημα που έβαλε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας ήταν «η εικόνα των πετρελαίων που είχαν προσεγγίσει τις ακτές του Σαρωνικού να αντιμετωπιστούν με το πιο αποτελεσματικό τρόπο» και πρόσθεσε ότι «σήμερα παραδίδουμε τις παραλίες πιο καθαρές από ότι ήτανε καθώς έγινε εξαιρετικά ποιοτική δουλειά».

Ακόμη, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει στη Βουλή η Επιτροπή Περιβάλλοντος και το ΕΛΚΕΘΕ θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα των ερευνών που έκανε σε νερά και πυθμένα.

Τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι εξαιρετικά καλά, είπε ο κ. Κουρουμπλής σημειώνοντας ότι θα γίνουν ανακοινώσεις για το θέμα της κολύμβησης, ενώ συμπλήρωσε ότι αναμένεται η απόφαση του υπουργείου Γεωργίας για τους αλιείς.