28 Δεκεμβρίου 2017

Ο ρόλος της "Αμαζόνας με το καλάσνικοφ" στα "χτυπήματα" της Ο.Λ.Α.- Η γυναίκα που κατέγραψαν οι κάμερες

Πέντε άνδρες και η "Αμαζόνα με το καλάσνικοφ" έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής, μετά την πρόσφατη επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος στο Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.

Τα άτομα φέρονται να αποτελούν την ένοπλη οργάνωση “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Espresso", πρόκειται για τα άτομα που έχουν αποτυπωθεί σε κάμερες και βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, όταν η ΌΛΑ "γάζωσε" με καλάσνικοφ το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι στις 30 Δεκεμβρίου 2013 και στην πρεσβεία του Ισραήλ στη λεωφόρο Κηφισίας, στις 12 Δεκμεβρίου 2014.

Μάλιστα εκείνο το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου του 2014, έβρεχε καταρρακτωδώς και απέναντι από την πρεσβεία σταμάτησε ένα βανάκι, από το οποίο κατέβηκε πρώτα μια γυναικεία μορφή κρατώντας Καλάσνικοφ. Την ακολούθησαν άλλα 4 άτομα, ενώ ο οδηγός του κλειστού βαν, παρέμεινε στην θέση του έτοιμος για την διαφυγή των μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο δεν έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι οι σημαντικές επιθέσεις της ΌΛΑ έχουν γίνει Δεκέμβριο, όπως και η βομβιστική ενέργεια στο Εφετείο. Ίσως να αποτελεί απλώς σύμπτωση, αλλά δεν αποκλείεται να σημαίνει κάτι αυτό για τα μέλη της.

Πηγή ρεπορτάζ: Espresso