08 Δεκεμβρίου 2017

Δήμος στη Χαλκιδική καλεί τους κατοίκους να μην μπερδέψουν στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων με... παράτυπους μετανάστες

Μία επική ανακοίνωση έκανε ο δήμος Αριστοτέλης στην Χαλκιδική, ενημερώνοντας τους πολίτες πως θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική άσκηση στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.


Ο Δήμος ενημέρωσε τους πολίτες, καθώς η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε 7 χωριά, ζητώντας τους να μην περάσουν τους στρατιωτικούς για... παράτυπους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, ο δήμος ζητά από τους πολίτες να μην τους δίνουν νερό, φαγητό ή να τους μεταφέρουν με όχημα από το ένα μέρος στο άλλο, καθώς κάτι τέτοιο αντίκειται στον σκοπό της άσκησης.

Οι ασκούμενοι μάλιστα  θα φορούν φθαρμένες και παραποιημένες στολές, με αποτέλεσμα να μην γίνεται αντιληπτό πως είναι στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Η τρατιωτική άσκηση χωρίς πραγματικά πυρά πραγματοποιείται από σήμερα Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 13 του μηνός, στην ευρύτερη περιοχή των χωριών Μεγάλη Παναγίας, Νεοχωρίου, Σταγείρων, Στρατονίκης, Βαρβάρας, Στανού και Ιερισσού, του δήμου Αριστοτέλη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

- Στην παραπάνω εκπαίδευση, θα συμμετέχουν Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενδεδυμένα με φθαρμένες και παραποιημένες στολές παραλλαγής και χωρίς κάλυμμα κεφαλής.
- Οι ασκούμενοι θα φέρουν ειδικό δελτίο ταυτότητας- αναγνώρισης, θεωρημένο από το ΚΕΑΠ και θα κινούνται σε μικρές ομάδες.
- Προς αποφυγή πιθανού ατυχήματος και με σκοπό την επιτυχία της προαναφερθείσας άσκησης, οι κάτοικοι παρακαλούνται να συνεργαστούν με το ΚΕΑΠ, όπως παρακάτω:
- Ασκούμενος που θα γίνει αντιληπτός από τους κατοίκους, να μη ταυτίζεται με παράτυπο μετανάστη ή λοιπούς περιφερόμενους και να ειδοποιείται το ΚΕΑΠ, για την περιοχή στην οποία έγινε αντιληπτός.
- Να μην παρέχονται στους εκπαιδευόμενους νερό, φαγητό, διαμονή καθώς επίσης και ευκολίες μεταφοράς, καθώς κάτι τέτοιο αντίκειται στον σκοπό της άσκησης.
- Να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή από τυχόν κυνηγούς, που θα βρίσκονται στην περιοχή, σε περίπτωση προσέγγισής τους στο χώρο της άσκησης
- Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΑΠ (ΡΕΝΤΙΝΑ) και συγκεκριμένα στους Τ/χη (ΠΖ) Χαράλαμπο Μούγιο (κιν: 6945847604) και στον Ανθ/λγό (ΠΖ) Αναστάσιο Λιούκα (κιν: 6955425031), καθώς και στο τηλέφωνο 23970-56314, όλες τις ώρες κατά τις προαναφερθείσες μέρες.

Πηγή: seleo.gr