02 Δεκεμβρίου 2017

Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ηλικιωμένης στην Αθήνα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Ημεροδρόμου" η εφορία έστειλε ειδοποιητήριο κατάσχεσης και πλειστηριασμού της μοναδικής κατοικίας σε συνταξιούχο στην Αθήνα για χρέος 15.000 ευρώ από τα οποία οι 5.000 είναι τόκοι.

Την φωτογραφία από την συμμετοχή ακινήτου σε πλειστηριασμό ανέβασε στην σελίδα του στο Facebook o δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος.


O «Ημεροδρόμος» επικοινώνησε με την κυρία Μπεμπόνη, η οποία, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η πρώτη κατοικία είναι στη συγκεκριμένη διεύθυνση, κάτι που είναι γνωστό στις αρχές. Μένει εκεί από το 1979 (έτος κατασκευής, σύμφωνα με την ίδια, είναι το 1969. Η σύνταξή της είναι 588,26 ευρώ ενώ υποστήριξε ότι από τον Νοέμβριο δεν παίρνει το ΕΚΑΣ των 78 ευρώ.

Η κυρία Μπεμπόνη είναι ιδιοκτήτρια ενός αυτοκινήτου κυκλοφορίας του 1997 και υποστηρίζει πως για αυτό της «φορτώθηκε ιδιοκτησία 3 ΙΧ. Στη συνέχεια εκδόθηκε ΤΑΦΕΕ επιστροφής φόρων, αλλά οι αρμόδιοι ξέχασαν να το διορθώσουν. Με αυτόν τον τρόπο, λέει, «φορτώθηκε» 2.253.68 συν τόκους 493,56. Τα άλλα ποσά προέρχονται από φόρο εισοδήματος, τα οποία – λόγω της πενιχρής σύνταξης – δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Για τα «χαράτσια» συμπληρώνει πως έχει ένα σπίτι (35 τετραγωνικών όλο κι όλο) κατά ψιλή κυριότητα.

Πηγή: imerodromos.gr