15 Δεκεμβρίου 2017

Άμστερνταμ: Η στιγμή που η αστυνομία πυροβολεί άνδρα που κρατά μαχαίρι στο αεροδρόμιο Σίπχολ

Το κτίριο του αεροδρομίου εκκενώθηκε, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο δράστης συνελήφθη - Δεν έχει γίνει γνωστό αν συνδέεται με τρομοκρατία

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, καθώς αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι, ο οποίος μάλιστα εκτόξευε απειλές.


Το κτίριο του αεροδρομίου εκκενώθηκε, ενώ όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο δράστης συνελήφθη και η κατάσταση δεν κρίνεται επικίνδυνη.

Σε μήνυμά της στο Twitter,  η αστυνομία ανακοίνωσε ότι «η κατάσταση είναι ασφαλής και ο ύποπτος έχει εξουδετερωθεί, συλληφθεί και απομακρυνθεί από το σημείο».

Οι συνθήκες γύρω από το περιστατικό παραμένουν ακόμη ασαφείς, ενώ η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει αν το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία.

Επίσης δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους τραυματισμούς, πέραν αυτού του δράστη, ενώ άγνωστη παραμένη η κατάστασή του.

Το Schiphol Plaza, η τεράστια αίθουσα στην είσοδο του αεροδρομίου όπου λειτουργεί και εμπορικό κέντρο, εκκενώθηκε, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τομ Γκέμανς, ο υπεύθυνος επικοινωνίας. Η πρόσβαση στους επιβάτες επετράπη γύρω στις 17.30 τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδας).

Η κυκλοφορία των τρένων προς και από το Σίπχολ διακόπηκε για προληπτικούς λόγους. Όμως αυτοί οι «περιορισμοί ήρθησαν» έγινε γνωστό από τη σιδηροδρομική εταιρεία NS στον ιστότοπό της. «Οι καθυστερήσεις μειώθηκαν. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά από τις 17.30» τοπική ώρα.

Το Σίπχολ του Άμστερνταμ συγκαταλέγεται στα αεροδρόμια με την μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ευρώπη.

Η στιγμή που οι αστυνομικοί ανοίγουν πυρ εναντίον του άνδρα