07 Δεκεμβρίου 2017

ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΑΝΟ ΕΛΛΗΝΟΣΥΝΗΣ ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ! Ούτε στο επίσημο δείπνο με τον Ερντογάν στην Προεδρία πήγε ο Καμμένος

Οι προστριβές που είχε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος με τις τουρκικές Αρχές τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως ήταν αυτές που δεν επέτρεψαν την παρουσία του σε καμία επίσημη εκδήλωση κατά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.


Ενδεικτικό είναι πως Πάνος Καμμένος «κόπηκε» και από το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και την σύζυγό του Βλασία Παυλοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίσημο δείπνο θα παραβρεθούν 15 Ελληνες υπουργοί και οι Τούρκοι ομόλογοί τους, καθώς και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση το όνομα του Πάνου Καμμένου δεν θα είναι στη λίστα των καλεσμένων.

Υπενθυμίζετε πως στις διευρυμένες συζητήσεις θα μετέχουν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης οι Νίκος Κοτζιάς, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Σταύρος Κοντονής, Γιώργος Σταθάκης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας, Γιάννης Μουζάλας και ο ΑΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στις συζητήσεις δεν συμμετέχει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος είχε προστριβές με τις τουρκικές αρχές τα δύο τελευταία χρόνια.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι τον Δεκέμβριο του 2016, από το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβοσκέπαστης στην Ήπειρο, ο Πάνος Καμμένος έστειλε αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία και προς της Αλβανία τονίζοντας ότι δεν θα δεχτούμε άλλες προκλήσεις αλλά ούτε και αναφορές που προσβάλλουν την ιστορία μας και το διεθνές δίκαιο.

«Από δω θέλω να στείλω και ένα μήνυμα προς όλους αυτούς που τολμούν να αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες, το διεθνές δίκαιο και να κάνουν προκλητικές δηλώσεις. Από τη μία μεριά έχουμε την Τουρκία, που με συνεχείς δηλώσεις προσπαθεί να δυναμιτίσει το κλίμα. Η απάντηση η δική μας, η απάντηση που δίνουμε με βάση το διεθνές δίκαιο, της προάσπισης τη εθνικής κυριαρχία της χώρας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, διαπίστωσε, μάλιστα πως η αποδιοργάνωση των τουρκικών δυνάμεων μετά το πραξικόπημα έχει οδηγήσει σε μία σειρά ηλίθιων δηλώσεων».

Εις απάντησιν, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας:

«Επιστρέφουμε στο Έλληνα υπουργό Άμυνας τις δηλώσεις που έκανε την 1η Δεκεμβρίου εναντίον του προέδρου μας καθώς είναι γνωστό πως δεν είναι ικανός να εκφράζει και να βλέπει τις εξελίξεις. Ο Υπουργός Άμυνας έχει χάσει τόσο την ικανότητα αντίληψης που έφτασε στο σημείο να βραβεύσει τις οργανώσεις που σχετίζονται με την ΕΟΚΑ που έχει κάνει τρομοκρατικές ενέργειες και αυτή η στάση του προκαλεί ζημιά στις προσπάθειες συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει:

«Καλούμε τον υπουργό Άμυνας Καμένο άλλη μια φορά να ενεργεί με ευθύνη και σοβαρότητα και να αποφύγει παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στις σημερινές διευρυμένες συζητήσεις στην Αθήνα, από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης θα μετέχουν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Ενέργειας, Εσωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και ο Τούρκος ΑΓΕΕΘΑ.