18 Δεκεμβρίου 2017

ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΝΔ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΝ-«Αντάρτικο» εκ του ασφαλούς από τον Καμμένο για τον όρο «Μακεδονία»;

Πάντως θα είναι πολύ ΜΑΛ@ΚΕΣ στη ΝΔ αν δεν έρθουν σε συνεννόηση με ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ ώστε όλοι να μην ψηφίσουν ενδεχόμενη συμφωνία, προκειμένου να τον ξεβρακώσουν, αφού για την καρέκλα θα ψηφίσει γονατιστός...

«Σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη.


Με αυτή τη φράση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαχώρισε τη θέση του από τις προσπάθειες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσουν σε μια φόρμουλα για τη διευθέτηση του Σκοπιανού.

Κι όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση των διαπραγματευτών της Ελλάδας και των Σκοπίων υπό τον μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών και τη δήλωση του Μάθιου Νίμιτς ότι «τον επόμενο χρόνο το θέμα μπορεί και πρέπει να επιλυθεί».

Ευρισκόμενος σε εκδήλωση εγκαινίων στρατιωτικών οικημάτων στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καμμένος απάντησε στον μητροπολίτη για το Σκοπιανό. «Ως προς το θέμα της Μακεδονίας, έχει να κάνει με απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου «Μακεδονία» και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Και για να μην μείνει αμφιβολία για τις προθέσεις του ο κ. Καμμένος υπογράμμισε: «Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων».

Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαχώρισε τη θέση του από παλαιότερες αποφάσεις των μειζόνων ελληνικών πολιτικών κομμάτων ότι θα πρέπει να επιχειρηθεί επίλυση της εκκρεμότητας με τα Σκόπια στη βάση μιας σύνθετης ονομασίας για το γειτονικό κράτος.

Ωστόσο, διπλωματικοί παράγοντες παρατηρούν ότι ο κ. Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση για χρήση του όρου «Μακεδονία» σε πιθανή φόρμουλα λύσης για την αλλαγή της ονομασίας της πΓΔΜ εφόσον προηγουμένως συγκληθεί εκ νέου το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»