25 Δεκεμβρίου 2017

ΦΩΤΟ-Επίσκεψη Μ. Κεφαλογιάννη στην Αργεντινή: «Οι Έλληνες της Διασποράς έχουν βαθιά ριζωμένη την Ελλάδα στην καρδιά τους»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε σε επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Αργεντινή. Μία χώρα όπου ζουν και εργάζονται γύρω στους 50.000 συμπατριώτες μας. Μία ανθηρή ελληνική κοινότητα που στηρίζεται ενεργά από την Μητρόπολη και την πρεσβεία μας στο Μπουένος Άιρες για να διατηρήσει ζωντανή την εθνική της ταυτότητα.


Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως ο Έλληνας ευρωβουλευτής μεταξύ άλλων είχε σημαντικές επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες κ. Ταράσιο, με τον Έλληνα πρέσβη κ. Δημήτρη Ζεβελάκη. Στις συναντήσεις αυτές ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν τους συμπατριώτες μας στην Αργεντινή και με πολύ μεγάλη χαρά διαπίστωσε το σπουδαίο έργο που επιτελούν η Μητρόπολη, η πρεσβεία και οι ομογενειακές οργανώσεις.

Βασικό μέλημα της ελληνικής ομογένειας είναι η αδιάλειπτη επαφή της με τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας. Η διατήρηση της ελληνορθόδοξης ταυτότητας των ελληνικών κοινοτήτων.

Βασική υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας είναι η ενίσχυση και η στήριξη των ελληνικών εκπαιδευτικών και θρησκευτικών δομών στη χώρα.

Βασικό χρέος όλων μας, να μην τους ξεχνάμε. Να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες των ομογενών μας. Όλων αυτών που «κρατάνε την Ελλάδα ζωντανή μέσα τους».

Στο περιθώριο των επίσημων συναντήσεων μία επίσκεψη με έντονη συγκίνηση και υψηλό συμβολισμό σημάδεψε το ταξίδι του Έλληνα ευρωβουλευτή.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης παραβρέθηκε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και μετά το πέρας της επισκέφτηκε το ελληνικό Λύκειο «Αθηναγόρας Α΄» της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης Νοτίου Αμερικής.

Εκεί, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την τελετή αποφοίτησης των Ελλήνων μαθητών.

Μία τελετή που ξεκίνησε με του μαθητές και όλους τους παρισταμένους να ψέλνουν συγκινημένοι τον Εθνικό Ύμνο και να μας θυμίζουν ακόμη μία φορά ότι η καρδιά της Ελλάδας κτυπάει παντού. Η ελληνική ψυχή φτάνει μέχρι τα πέρατα της Οικουμένης.

Στην επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από ελληνικής πλευράς πλην του Μανώλη Καλογιάννη μετείχε και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.»