29 Δεκεμβρίου 2017

Μπακογιάννη για ονομασία Σκοπίων: «Ζούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου»

Με καυστικά σχόλια κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Ντόρα Μπακογιάννη τοποθετήθηκε σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.


Η πρώην υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τη δική της ασυνεννοησία σχετικά με τη θέση που θα πάρουν για το θέμα (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν διαφορετική θέση για την ονομασία) προσπαθεί να την περάσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Παρακολουθούμε μία κυβέρνηση που προσπαθεί το δικό της εσωτερικό θέμα να το μεταφέρει στην αντιπολίτευση. Ζούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, πάνω σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα που ταλανίζει την εξωτερική μας πολιτική 25 και πλέον χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε για μία ακόμη φορά πως δεν μπορεί μία κυβέρνηση να έχει δύο διαφορετικές θέσεις καθώς αυτό θα οδηγήσει σε αποτυχία.

«Δεν μπορεί να προσέρχεται σε μία εθνική διαπραγμάτευση η κυβέρνηση και να έχει δύο διαφορετικές θέσεις. Μόνο με ενιαία εθνική θέση μπορούμε να διαπραγματευτούμε με επιτυχία. Αλλιώς δεν θα σε θεωρήσει κανένας συνομιλητής σου σοβαρό. Ξεκινήσαμε με Βαρουφάκη και καταλήγουμε στον Καμμένο», ήταν τα λόγια της και κατέληξε:

«Πατριωτισμός σημαίνει ανάληψη ευθύνης. Να πεις την αλήθεια στον λαό και να παλέψεις για τις θέσεις σου. Όχι να κρύβεσαι πίσω από μικροκομματικά παιχνίδια και σκοπιμότητες. Πρέπει να καταλάβουν στη κυβέρνηση ότι δεν διαχειρίζονται τα του οίκου τους, αλλά διαχειρίζονται την κατάσταση και το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας».