26 Δεκεμβρίου 2017

Κυρανάκης: Στο Μαξίμου γνωρίζουν πλέον ότι η νίκη της ΝΔ δεν αντιστρέφεται

«Ο πρόεδρος της ΝΔ βγαίνει ενισχυμένος από αυτό το συνέδριο», σχολιάζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αναφερόμενος στο 11ο συνέδριο της ΝΔ.


«Έχει πολύ μεγάλη σημασία να δει κανείς την ψυχολογία του κόσμου όταν πήγε στο συνέδριο και όταν έφυγε από το συνέδριο», προσθέτει ο κ. Κυρανάκης.

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με την εξαγγελία της υπουργού Εργασίας για την παροχή έκτακτου επιδόματος σε κάθε νέο άνεργο από 18-24 ετών, ο κ. Κυρανάκης απαντά πως «η πολιτική των επιδομάτων είναι γνωστή. Υπερφορολογούν τους πάντες, ώστε να μοιράζουν λεφτά, Οι νέοι θέλουν ευκαιρίες και δουλειές».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 2018, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υποστηρίζει ότι «στο Μαξίμου πλέον γνωρίζουν πως ό,τι και να κάνουν η νίκη της ΝΔ δεν αντιστρέφεται» και σημειώνει: «Ο κ. Τσίπρας θα μετανιώσει που δεν έκανε εκλογές νωρίτερα».

Σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε προ ημερών, ο κ. Κυρανάκης εκτιμά ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων εύχεται αυτός ο προϋπολογισμός να είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης Τσίπρα».

Για τις δημοσκοπήσεις υποστηρίζει πως «αυτές του τελευταίου διαστήματος δείχνουν ότι η ΝΔ δεν έχει πιάσει ταβάνι» και ότι «μεγαλύτερη σημασία από τη διαφορά έχει το ποσοστό της ΝΔ και η τροχιά αυτοδυναμίας».

Τέλος, ερωτηθείς εάν μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην χρησιμοποιήσει κανέναν συγγενή του στην κυβέρνηση υπάρξουν και άλλου τύπου «αποκλεισμοί» π.χ. ηλικιακοί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης δηλώνει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτή του την κίνηση αλλά και με τη δέσμευσή του για 50% ανανέωση στα ψηφοδέλτια, έστειλε ένα μήνυμα προ όλους και ειδικά προς τους νέους ανθρώπους που θέλουν να δουν την ανανέωση στην πράξη και όχι στα λόγια». Πάντως, προσθέτει πως «όσους νέους κι αν βάλει στα ψηφοδέλτια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εντολή ανανέωσης μπορούν να δώσουν τελικά μόνο οι πολίτες με την ψήφο τους».