26 Δεκεμβρίου 2017

Ο Αντετοκούνμπο έστειλε την FIBA στην πρώτη θέση των social media

Μια από τις φωτογραφίες με τον Έλληνα φόργουορντ έφερε την παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ στην κορυφή της λίστας με τις πιο «like-d» ομοσπονδίες της ΔΟΕΔυο φωτογραφίες με τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο που είχε αναρτήσει στα social media η FIBA την έχουν φέρει μεταξύ των πρώτων Ολυμπιακών Ομοσπονδιών, για την παρουσία της στα social media σύμφωνα με έκθεση από την εταιρεία που πραγματοποιεί digital μετρήσεις.

Συγκεκριμένα μια φωτογραφία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Ντάριο Σάριτς, τον Νεμάνια Μπιέλιτσα, το Γιόνας Μασιούλις και τον Τορνίκε Σενγκέλια είχε τα περισσότερα interactions την ώρα που γινόταν live με τον δικό μας Γιάννη να συγκεντρώνει τα περισσότερα θετικά reactions με πολύ μεγάλη διαφορά από τον πρώτο.



Αυτή η φωτογραφία στο Facebook της FIBA ήταν που ανάγκασε την εταιρεία που κάνει τις digital μετρήσεις για τη δημοφιλία να παραδεχτεί πως η FIBA έχει τον τρόπο ώστε να προκαλεί το ενδιαφέρον της social media παγκόσμιας κοινότητας.

Άλλη μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στα social media της FIBA, στην οποία συμμετείχε και πάλι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και απεικονίζει stars του μπάσκετ από ολόκληρο τον κόσμο την ημέρα που η FIBA υπέγραψε συμφωνία με γνωστό όμιλο αθλητικών ειδών, συγκέντρωσε τα περισσότερα reactions από κάθε άλλη φωτογραφία από εκείνες που «ανέβηκαν» στα social media οι 40 Ολυμπιακές Ομοσπονδίες συν τη ΔΟΕ.


Η μελέτη των 29 σελίδων,που πραγματοποίησε η εταιρεία TSE Consulting και δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες με τη δραστηριότητα της ΔΟΕ και των 40 Ολυμπιακών Ομοσπονδιών στα social media, δείχνει ότι η FIBA Είναι η πιο «αγαπημένη» (like-d) Ομοσπονδία μεταξύ των 41 (40 + τη ΔΟΕ) στο Facebook: 2η, πίσω μόνο από τη ΔΟΕ, με αύξηση κατά 29% μέσα στο 2017 στα likes που κέρδισε η σελίδα της στο Facebook, όπου έχει συγκεντρώσει 4.513.721 ακόλουθους. Είναι η πιο δραστήρια Ομοσπονδία από κάθε άλλη με 9.39 posts καθημερινά.
Είναι 2η στη αποδοχή των περισσότερων interactions, έχοντας μπροστά της μόνο τη ΔΟΕ (7.065.839 interactions) Στο Instagram Είναι 3η σε αριθμό Followers πίσω από την ΔΟΕ και την Ομοσπονδία του Παγκόσμιου Ράγκμπι, με 521.717 followers.

Στο Instagram επίσης, η FIBA είναι με διαφορά η πιο δραστήρια από τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες έχοντας 5.1 post καθημερινά. Στο Instagram, έχει το δεύτερο μεγαλύτερο engagement, έχοντας μπροστά της μόνο το World Rugby.Στο Twitter είναι η 4η Ομοσπονδία με τους περισσότερους followers (428.480), πίσω μόνο από τη FIFA, της ΔΟΕ και το World Rugby.

Στο Youtube βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας με τα περισσότερα subscriptions, ποστάροντας συνολικά 11341 βίντεο.

Φυσικά τα παραπάνω δεν αποτελούν την τρανή απόδειξη αλλά είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι η παλιάς κοπής ή η παραδοσιακών αρχών και παρωχημένη κατ' άλλους FIBA έχει συνταχθεί με την εποχή που βασιλεύουν τα social media.

Βασίλης Γούλας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ