09 Δεκεμβρίου 2017

ΝΔ: Βρέθηκαν σφαίρες κατασκευής Παπαδόπουλου στα χέρια τζιχαντιστών του ISIS;

«Γνώριζε ο Καμμένος γι' αυτό;» ρωτά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης - «Σκανδαλολογία στα όρια της παράνοιας» απαντά το ΥΠΕΘΑ

Ανακοίνωση με την οποία θέτει νέα ερωτήματα για τον μεσάζοντα των όπλων στη Σαουδική Αραβία Βασίλη Παπαδόπουλο εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά.


Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος ότι ερευνητές του προγράμματος iTrace που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Συµβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το διαχειρίζεται τεχνικά η διεθνώς αναγνωρισµένη ΜΚΟ Conflict Armament Research (CAR) εντόπισαν πυρομαχικά από το εργοστάσιο του κ. Παπαδόπουλου να έχουν χρησιμοποιηθεί το 2014 στη Ράκα από δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

«Το ερώτημα είναι πλέον ευθύ και αμείλικτο στον κ. Καμμένο: Γνώριζε ότι ο εκλεκτός του μεσάζοντας διοχέτευε με πολεμικό υλικό τους τρομοκράτες του ISIS;» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ένα ακόμη δημοσίευμα στον Τύπο που ευλόγως διερευνά το σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου, σφαίρες που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία του λαθρέμπορου Βασίλη Παπαδόπουλου εντοπίστηκαν στη Ράκα και χρησιμοποιήθηκαν από τον ISIS.

Το ερώτημα είναι πλέον ευθύ και αμείλικτο στον κ. Καμμένο: Γνώριζε ότι ο εκλεκτός του μεσάζοντας διοχέτευε με πολεμικό υλικό τους τρομοκράτες του ISIS;».

Απάντηση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Η σκανδαλολογία της Νέας Δημοκρατίας ήταν από την αρχή γραφική, τώρα άγγιξε τα όρια της παράνοιας» ανέφερε σε λακωνική απάντηση-ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.