18 Δεκεμβρίου 2017

Φήμες για είσοδο του Λαυρεντιάδη στο Kontra

Εδώ και αρκετό καιρό, η στήλη έχει αποκαλύψει την αυξηµένη κινητικότητα που καταγράφει κατά το τελευταίο διάστηµα σε όλα τα επίπεδα ο επιχειρηµατίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και την εντονότατη φηµολογία που τον θέλει να επιστρέφει δυναµικά (και) στα media.


Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι πίσω από τον συγκεκριµένο επιχειρηµατία βρίσκεται η πρόθεση της κυβέρνησης να διευρύνει την επιρροή της και στον χώρο αυτόν. Στο πλαίσιο αυτό, γράφτηκε προ ηµερών ότι µετά το «Ε», που πέρασε στα χέρια του φιλοκυβερνητικού επιχειρηµατία Ιβάν Σαββίδη, υπήρξαν και µετοχικές µεταβολές στον τηλεοπτικό σταθµό Kontra του Γιώργου Κουρή.

Επ' αυτού υπήρξε και ακόµη µία πληροφορία, η οποία ήθελε τον πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θόδωρο Μιχόπουλο να αναλαµβάνει τη διεύθυνση του καναλιού του Ταύρου. Τις αρχικές πληροφορίες ακολούθησαν κάποιες χλιαρές διαψεύσεις τόσο από την πλευρά της ιδιοκτησίας όσο και από αυτή του κ. Μιχόπουλου. Ωστόσο, οι καλά γνωρίζοντες τους σχεδιασµούς του Μεγάρου Μαξίµου δεν αποκλείουν το ενδεχόµενο να έχει υπάρξει deal.

Κάποιοι µάλιστα θεωρούν ότι, ανεξάρτητα από τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν για τη συµµετοχή αγγλικού fund, υπάρχει σοβαρό ενδεχόµενο να έχει εξαγοράσει πακέτο µετοχών εταιρεία συµφερόντων του επιχειρηµατία Λ. Λαυρεντιάδη. Για την ιστορία και µόνο αξίζει να σηµειωθεί ότι ο τελευταίος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις µε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ο οποίος από την πλευρά του βρίσκεται εδώ και χρόνια σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας µε το συγκρότηµα Κουρή.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, επί τη ευκαιρία να αναφερθεί και η πληροφορία που θέλει τον κ. Λαυρεντιάδη να συζητά σοβαρά και το ενδεχόµενο εξαγοράς ενός κεντροδεξιού φύλλου, που το τελευταίο χρονικό διάστηµα δείχνει να έχει γοητευτεί από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Πάντως, εκείνο που πρέπει να καταγραφεί ως δεδοµένο είναι ότι το Μαξίµου, εκτός από τον Ιβάν Σαββίδη, σπρώχνει δυνατά και τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο άνδρα της Alapis.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/fimes-gia-isodo-tou-lavrentiadi-sto-kontra