Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Άγριο ξύλο σε ομιλία του ακροδεξιού γκέι τρολ Milo Yiannopoulos στη ΜελβούρνηΜάχες σώμα με σώμα από τους αντίπαλους διαδηλωτές - Κινητοποιήθηκαν πάνω από 100 αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού - Τουλάχιστον δύο συλλήψεις


Άγριο ξύλο και σοβαρά επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και ακτιβιστών που διαδήλωναν κατά της ρατσιστικής βίας, με την εμπλοκή και της αστυνομίας, σημειώθηκαν στο κέντρο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία, με αφορμή ομιλία του ακροδεξιού γκέι τρολ Milo Yiannopoulos, στο πλαίσιο της περιοδείας «Troll Academy» που πραγματοποιεί.


Τα δύο αντίπαλα γκρουπ συναντήθηκαν έξω από την αίθουσα της εκδήλωσης και αμέσως ξεκίνησαν να συγκρούονται μεταξύ τους, ενώ ορισμένοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν ξύλινα ραβδιά.

Αμέσως μετά, δύο από τους διαδηλωτές άρχισαν να παλεύουν στην άσφαλτο και να ανταλλάσσουν γροθιές μεταξύ τους. Η αστυνομία επενέβη με μικρή καθυστέρηση, ρίχνοντας σπρέι πιπεριού στους συγκεντρωμένους. Τουλάχιστον 100 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για την καταστολή των συγκρούσεων, εκ των οποίων οι 40 ήταν των ειδικών δυνάμεων.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, τουλάχιστον δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ κάποιοι πέταξαν πέτρες στα αστυνομικά οχήματα.

Ο Milo Yiannopoulos είχε οργανώσει τρεις ομιλίες τη Δευτέρα στη Μελβούρνη, στις οποίες είχε σημειωθεί sold out. Ο 33χρονος ταξίδεψε στη Μελβούρνη την περασμένη εβδομάδα, τυγχάνοντας θερμής υποδοχής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου