29 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ! Στέφανος Κοκολογιάννης: Η απόφαση του δικαστηρίου για τον νικητή του Mission και το διπλό φονικό

Αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο

Ήταν Ιούνιος του 2012 όταν ο νικητής του ριάλιτι Mission, Στέφανος Κοκολογιάννης, βρέθηκε εμπλεκόμενος σε διπλό φονικό στο χωριό Προφήτης Ηλίας του Ηρακλείου Κρήτης, με θύματα τον Πρίαμο Ξυδάκη και τον Μανώλη Σταυρουλάκη.


Αφού έμεινε 1,5 χρόνο στη φυλακή και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 14 χρόνια κάθειρξη, σχεδόν έξι χρόνια μετά την τραγική υπόθεση, ο Στέφανος αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο.

Παράλληλα, ο αδερφός του, ο κρεοπώλης Γιώργος Κοκολογιάννης, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής για τον Πρίαμο Ξυδάκη και ένοχος για  ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον Μανόλη Σταυρουλάκη. Ωστόσο, τα ισόβια «έσπασαν» και του επιβλήθηκαν 23 χρόνια συνολική κάθειρξη, γεγονός που, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, συνεπάγεται ότι σε δύο χρόνια αναμένεται να είναι ελεύθερος.

Τι είχε συμβεί

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αλλά και το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, ο Πρίαμος Ξυδάκης, μετά από μια τηλεφωνική αψιμαχία που είχε με τον 53χρονο κρεοπώλη Γιώργο Κοκολογιάννη, πήγε στο κρεοπωλείο με έναν λοστό στα χέρια. Ο 53χρονος καθόταν στο γραφείο του καταστήματος ενώ μέσα στο κρεοπωλείο ήταν και οι δύο γιοι του. Ακολούθησε έντονη λογομαχία ανάμεσα στον 53χρονο και τον Πρίαμο Ξυδάκη και τότε ο κρεοπώλης πήγε στο αυτοκίνητό του για να πάρει μια καραμπίνα. Στο μεταξύ, ο ένας γιος του 53χρονου έβγαλε ένα πιστόλι που είχε μαζί του και το προέταξε προς τον Πρίαμο Ξυδάκη. Ο Πρίαμος αντέδρασε και ακολούθησε πάλη κατα τη διάρκεια της οποίας το δάκτυλο κάποιου εκ των δύο πάτησε τη σκανδάλη και το πιστόλι άρχισε να πυροβολεί συνεχώς. Κατά τη διάρκεια της πάλης επλήγησαν στο σώμα τόσο ο 53χρονος όσο και ο γιος του. Ο 53χρονος, ωστόσο, που είχε πάρει ήδη την καραμπίνα από το αυτοκίνητό του, ταυτόχρονα με τον τραυματισμό του έριξε μια βολή, τα σκάγια της οποίας πέτυχαν στην καρδιά τον Πρίαμο Ξυδάκη και τραυμάτισαν θανάσιμα τον Μανώλη Σταυρουλάκη που καθόταν σε διπλανό καφενείο.

Διαφορετική, ωστόσο, ήταν η εκδοχή που έδωσε η πλευρά της υπεράσπισης, σε πρώτο βαθμό. Οπως υποστήριξαν, ο Πρίαμος Ξυδάκης ήταν εκείνος που κρατούσε το όπλο από το οποίο τραυματίστηκαν ο κρεοπώλης και ο γιος του και η μία και μοναδική βολή που έριξε ο 53χρονος ήταν στο πλαίσιο της άμυνας.

Για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του Πρίαμου Ξυδάκη κατηγορείται και ο γιος του κρεοπώλη, για τον οποίο όμως η υπόθεση έχει διαχωριστεί καθώς ήταν ανήλικος κατά το χρόνο τέλεσης της πράξης.

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισε και ο αδερφός του κρεοπώλη, ο Στέφανος Κοκολογιάννης που σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Αθώος είχε κριθεί ο δεύτερος αδερφός του κρεοπώλη, Σπύρος Κοκολογιάννης που κατηγορείτο επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του 34χρονου.