14 Δεκεμβρίου 2017

Η NASA ανακάλυψε ολόκληρο ηλιακό σύστημα σαν το δικό μας που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να δει

Η NASA ανακάλυψε ολόκληρο ηλιακό σύστημα με όσους πλανήτες έχει και το δικό μας ηλιακό σύστημα. Η ανακάλυψη προέκυψε μετά από την ανεύρεση ακόμα δυο πλανητών που περιφέρονται γύρω από το άστρο Κέπλερ-90


Το ηλιακό σύστημα Κέπλερ-90 ήταν ήδη γνωστό αλλά με τη βοήθεια της Google ανακαλύφθηκαν οι δύο νέοι πλανήτες και η σημασία του γεγονότος είναι ότι στα δεδομενα που έχουν συλεχθεί ως τώρα μπορεί να υπάρχουν αποδείξεις για πλανήτες που μέχρι σήμερα δεν είχα καταστεί δυνατό να γίνουν ορατοί με τα γνωστά τηλεσκόπια.

Η ανακάλυψη των δύο νέων πλανητών έγινε με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης της Google το οποίο έλεγξε τα υπάρχοντα δεδομένα της ΝΑSA για σήματα από πλανήτες και δημιουργεί προσδοκίες για την εύρεση πλανητών σε αστέρια που μέχρι σήμερα δεν έβλεπαν τα τηλεσκόπια.

Όπως είπαν οι επιστήμονες της NASA το συγκεκριμένο ηλιακό σύστημα δεν είναι από τα υποψήφια για την ύπαρξη ζωής αλλά η σημαντικότητα της ανακοίνωσης έγγυται στο ότι αποδεικνύεται πλέον ότι πολλά αστέρια έχουν γύρω τους πλανήτες σχηματίζοντας ηλιακά συστήματα σαν το δικό μας που μέχρι σήμερα δεν είχαμε τα απαραίτητα εργαλεία να "δούμε".