18 Δεκεμβρίου 2017

Τι έβγαλαν οι κάλπες στο Συνέδριο της ΝΔ -Οι απαντήσεις στα μεγάλα θέματα [pdf]

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτέλεσμα της ψηφοφορίας από το 11ο Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα αποτελέσματα η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία, θεωρούν ότι το πρώτο νομοσχέδιο μιας κυβέρνησής της ΝΔ, θα πρέπει να εστιάζει στην εισαγωγή ενός σταθερού φορολογικού συστήματος που θα μειώνει τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Παράλληλα σε ποσοστό 94,6% θεωρούν ότι η πάταξη της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια και στις άλλες εστίες ανομίας οφείλει να είναι κεντρική προτεραιότητα. Ισχυρή είναι ακόμη η πεποίθηση ότι θα πρέπει να υπάρξουν βαθιές τομές στη λειτουργία του κράτους και της δημόσιας διοίκησης οι οποίες θα περιλαμβάνουν την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και την εισαγωγή περισσότερο ευέλικτων και ανοικτών - και στον ιδιωτικό τομέα - διαδικασιών στις προαγωγές και στις επιλογές διευθυντών της Δημόσιας Διοίκησης.

Επιπλέον, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ τόσο της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων -Διαχείριση Πρωτοβάθμιας Υγείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και της μεταφοράς λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα, όποτε κρίνεται ότι αυτός μπορεί να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες με μικρότερο κόστος, όπως για παράδειγμα στην αποκομιδή σκουπιδιών.

Ακόμη, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν απαντήσεις και για μία σειρά ζητημάτων που αφορούν την Παιδεία, από τις οποίες ξεχωρίζει η καθολική υποστήριξη του αιτήματος για αναθεώρηση του άρθρου 16, ώστε να επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με την Πειραιώς αναγνωρίζεται ακόμη η ανάγκη παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό σύστημα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν μεγαλύτερο εύρος επιλογών, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων τάσσεται υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό - χωρίς όμως την πρόκληση εθνικών εκλογών - σε περίπτωση που κανείς εκ των υποψηφίων δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή.

Αναλυτικά τα αποτελεσματικά της ψηφοφορίας:

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας