15 Δεκεμβρίου 2017

ΜΑ ΓΙΑΤΙ; ΑΦΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΙΣΜΑ! Χιλιάδες συνταξιούχοι στο Σύνταγμα για τις νέες περικοπές στις συντάξεις (Photos)

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο Σύνταγμα χιλιάδες συνταξιούχοι διαμαρτυρόμενοι για τις νέες περικοπές στις συντάξεις.

Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ στους γύρω δρόμους επικρατεί κυκλοφοριακό χάος.

Περισσότερα από 70 πούλμαν γεμάτα συνταξιούχους από όλη την Ελλάδα έφτασαν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στην μεγάλη πανσυνταξιουχικη συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα που θα συρρικνώσουν κι άλλο τις συντάξεις.

Οι πανσυνταξιουχικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα «φωτιά», τα οποία μόλις θα εφαρμοστούν, οι συνταξιούχοι θα δουν ακόμα μια μείωση στην ήδη πενιχρή σύνταξη τους.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων ζητούν να μην εφαρμοστεί τίποτα από τα νέα μέτρα, παρόλο που είναι μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά ταυτόχρονα να καταργηθούν και τα παλιά μέτρα, επαναφέροντας τις συντάξεις στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων έως το 2022 καταφτάνουν νέα μέτρα ύψους 10 δισεκατομμύρια ευρώ με τις περικοπές των συντάξεων παρόλο που οι συνταξιούχοι, απώλεσαν 50 δισ. ευρώ, κατά την περίοδο 2010-2016.

Με τον επανυπολογισμό των συντάξεων θα καταβάλλονται οι επικουρικές που θα περιορίζονται ακόμα και στα 30 ευρώ ενώ η μέση επικουρική σύνταξη για όσους έχουν καταθέσει αιτήσεις συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και μετά, υπολογίζεται σε 157 ευρώ.