11 Δεκεμβρίου 2017

Μπαίνει στην Tesla o Ερντογάν;

Έτοιμος να μπει μετοχικά στην Αμερικανική Tesla είναι ο ιδιαίτερα δραστήριος Πρόεδρος της Τουρκίας, μετά από επιχειρηματικό κάλεσμα του Elon Musk.


ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Σύμφωνα με -προς το παρόν- ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Tesla αναζητάει επειγόντως χρηματοδότη, προκειμένου να διασωθεί, αλλά και για να μπορέσει να προχωρήσει τα επόμενα προϊόντα της, τα οποία είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χάνει σχεδόν 480 χιλιάδες δολάρια την ώρα (!), κάτι που την οδηγεί κατευθείαν προς την καταστροφή.

Η πρόσφατη μυστική -εξ’ αρχής- συνάντηση του Σουλτάνου της Τουρκίας με τον Elon Musk, οικοδόμησε τα θεμέλια και για μία προσωπική επένδυση του Ερντογάν, του οποίοι η προσωπική περιουσία αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, είναι πολύ πιθανό να δούμε και μία μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων της Tesla στην Τουρκία, η οποία θα καλύπτει τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση της Ευρώπης.

Όλα τα παραπάνω γίνονται παρασκηνιακά και με άκρα μυστικότητα από Τούρκους και Αμερικανούς. Το μεγάλο πρόβλημα αυτού του deal δείχνει να είναι οι διαθέσεις του Προέδρου της Αμερικής Donald Trump προς τον Ερντογάν. Είναι δεδομένο ότι ο πλανητάρχης θα έχει της δικές του αντιρρήσεις, στην πρόθεση Musk, να δώσει μεγάλο κομμάτι της Αμερικανικής εταιρείας (που θεωρείτε ήδη το διαμάντι της αυτοκίνησης για τις ΗΠΑ) στους Τούρκους.

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στο 2018 αναμένονται εξελίξεις…

http://www.newsauto.gr/blogs/takis-trakousellis/beni-stin-tesla-o-erntogan/