18 Δεκεμβρίου 2017

Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα βίντεο με UFO (λέμε τώρα) που κατέγραψαν πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκε για πρώτη φορά ένα απόρρητο βίντεο που τράβηξαν δύο πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, όταν εστάλησαν να διερευνήσουν ένα μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο το οποίο εθεάθη το 2014 πάνω από την ακτή του Σαν Ντιέγκο.


Το βίντεο που έδωσε στα ΜΜΕ το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας καταγράφει την αντίδραση των δύο πιλότων που προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που βλέπουν μέσα από τα πιλοτήρια των μαχητικών αεροσκαφών τους.

Οι πιλότοι βρίσκονται σε διαφορετικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο Νίμιτς, λίγη ώρα αφότου εντοπίστηκε στον ουρανό το λευκό οβάλ ιπτάμενο αντικείμενο, άγνωστης ταυτότητας. Στο μικρής διάρκειας κλιπ ακούγεται η έκπληκτη συνομιλία τους όταν πλησιάζουν το UFO που δείχνει να περιστρέφεται και να πετά με μεγάλη ταχύτητα κόντρα στον ισχυρό άνεμο.
Το απόρρητο αυτό υλικό μελετήθηκε εκτενώς από ένα μυστικό πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που είχε ως αποκλειστικό στόχο τη διερεύνηση μαρτυριών για ΑΤΙΑ. Το Πεντάγωνο παραδέχτηκε πρόσφατα την υπαρξη αυτού του προγράμματος, με ονομασία Advanced Aviation Threat Identification Programme (AATIP), το οποίο «έτρεχε» από το 2007 μέχρι το 2012 με ετήσια χρηματοδότηση ύψους 22 εκατ. δολαρίων!

Ένας από τους πιλότους, ο αντισμήναρχος David Fravor είπε στους New York Times ότι το UFO είχε 12 μέτρα μήκος, δεν φαινόταν να έχει φτερά και η ταχύτητά του ξεπερνούσε κατα πολύ εκείνη των F-18 που πετούσαν εκείνος και ο συνάδελφός του. «Δεν έχω ιδέα τι ήταν αυτό που είδα. Δεν έχω ξαναδεί αεροσκάφος να επιταχύνει με αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο Fravor.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από λίγη ώρα το αεροσκάφος τους «ξέφυγε» και δεν διαλευκάνθηκε ποτέ τι ακριβώς ήταν.