11 Δεκεμβρίου 2017

Ένα ξεχωριστό video drone για το Καρπενήσι

Ο σχεδιαστής Τάκης Γιαννέτος είναι ο δημιουργός ενός video drone για το Καρπενήσι που συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των φιναλιστών του διεθνούς διαγωνισμού Best Aerial Video
Αναμεσά σε 21 video drone που επιλεχτήκαν το Καρπενήσι φιγουράρει στους φιναλίστ του διαγωνισμού Best Aerial Video στο travelwithdrone.com.

Η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να περάσει στην 7δα - μαζί με συμμετοχές από το Κατάρ, την Μαλαισία, την Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Βιετνάμ, την Νορβηγία, την Κίνα και την Ισλανδία- και διεκδικεί επάξια διάκριση.

Ο δημιουργός του συγκεκριμένου video drone για το Καρπενήσι είναι ο σχεδιαστής χειροποίητων κουστουμιών Τάκης Γιαννέτος.

Δείτε το εκπληκτικό Video :



Ζητήσαμε από τον ίδιο να μας γράψει σχετικά με το video. Ανταποκρίθηκε με το κείμενο που ακολουθεί:

«Το κοινό ενδιαφέρον των φίλων της φύσης, του χειμερινού τοπίου, των φαραγγιών αλλά και των φωτογράφων τοπίων συγκεντρώνεται στη γνωστή κωμόπολη της Στερεάς Ελλάδας, το Καρπενήσι. Σκιέρ, πεζοπόροι και ορειβάτες κατακλύζουν την ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για να απολαύσουν τα ενδιαφέροντά τους μέσα στο μοναδικό τοπίο της άγριας ομορφιάς.

Οι λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας θα βρεθούν σίγουρα στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου με τους πλατάνους και τη βρύση όπου μπορούν να δουν τους αδριάντες ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ενώ μια βόλτα στην κεντρική οδό, στην οδό Ζηνοπούλου, μπορούν να αγοράσουν τοπικά προϊόντα καθώς και να απολαύσουν τον καφέ και το φαγητό τους.

Το χωριό Κορυσχάδες, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το Καρπενήσι, διαθέτει το παραδοσιακό στοιχείο το οποίο είναι εμφανές από το πρώτο κιόλας λεπτό τόσο στην αρχιτεκτονική των σπιτιών, των ξενώνων αλλά και των δημόσιων κτηρίων όσο και στην πολεοδομία του με τα πέτρινα σοκάκια του.

Μοναδικής, ωστόσο, άγριας και σπάνιας για την Ελλάδα ομορφιάς είναι η διαδρομή από το Καρπενήσι μέχρι τη μονή της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Ο στενός δρόμος μέσα στο φαράγγι από όπου περνάνε διάφορα ποτάμια και ρέματα φτάνει στην πρώτη στάση στα "Πατήματα", στα λευκά σημάδια στο βράχο που έχουν τη μορφή ανθρώπινων πελμάτων και όπου σύμφωνα με την παράδοση πρόκειται για τα βήματα της Παναγίας η οποία έφερε την εικόνα της σε αυτό τον τόπο. Λίγα χιλιόμετρα αργότερα, στέκεται αγέρωχο μέσα στο βράχο το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας όπου φυλάσσεται η ομώνυμη εικόνα της Παναγίας, έργο του ευαγγελιστή Λουκά, την οποία μετέφεραν στην περιοχή δύο μοναχοί το 829 μ.Χ. Η μονή έχει και ιστορικό ενδιαφέρον καθώς αποτέλεσε το στρατηγείο του Γεώργιου Καραϊσκάκη κατά την Ελληνική Επανάσταση.

Ιδιαίτερο αξιοθέατο αποτελεί το φαράγγι Πάντα Βρέχει καθώς τα νερά από το όρος Καλιακούδα πέφτουν απότομα και ενώνονται με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού δημιουργώντας ένα τοπίο βροχής εξαιτίας της ορμής των νερών.

Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ θα ανέβουν σίγουρα στο χιονοδρομικό κέντρο Βελούχι στο όρος Τυμφρηστός το οποίο διαθέτει 18 πίστες για όλα τα επίπεδα μέσα σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Ο ιστορικός εγκαταλελειμμένος οικισμός της Βίνιανης, ο οποίος στέκει αμφιθεατρικά χτισμένος σε πλαγιά, ήταν η πρωτεύουσα της Ελεύθερης Ελλάδας κατά την Εθνική Αντίσταση. Μάλιστα, το 1944 συγκροτήθηκε εκεί η "κυβέρνηση του βουνού". Στη γύρω περιοχή του Καρπενησίου υπάρχουν και άλλοι ιστορικοί και παραδοσιακοί οικισμοί, όπως το Μικρό Χωριό, το Μεγάλο Χωριό, το Νέο Μικρό Χωριό, το Κλαυσί, κ.ά.»

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ψηφοφορία στον διαγωνισμό έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2017.

Για να ψηφίσετε το Καρπενήσι εδώ

Για περισσότερα στης σελίδες του Skyeye - Τάκης Γιαννέτος: Facebook | YouTube | Instagram

Στέφανος Καστρινάκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ