11 Δεκεμβρίου 2017

Ο Καμμένος έκανε… αεροταξί τα κρατικά VIP αεροσκάφη

Μάλιστα, η προτίµησή του είναι εµφανής στο πολυτελές και πανάκριβο στη χρήση και συντήρηση «Gulfstream-V» της 352 Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων.


Σε... αεροταξί έχει µετατρέψει ο Πάνος Καµµένος τα τρία κυβερνητικά τζετ της Πολεµικής Αεροπορίας, και µάλιστα η προτίµησή του είναι εµφανής στο πολυτελές και πανάκριβο στη χρήση και συντήρηση «Gulfstream-V» της 352 Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων.
Τα στοιχεία που έφεραν στο φως της δηµοσιότητας τα «Παραπολιτικά» την περασµένη εβδοµάδα προκάλεσαν αίσθηση, ειδικά στους κόλπους της Πολεµικής Αεροπορίας.

Οι νέες αποκαλύψεις που αφορούν τον κ. Καµµένο είναι βέβαιο ότι θα συζητηθούν, καθώς από τις λεγόµενες 25 «VIP» πτήσεις (µετ' επιστροφής) από τον Ιανουάριο µέχρι τον Οκτώβριο του 2017 οι 16 ήταν στο εξωτερικό, µε αναχώρηση και επιστροφή στην Ελευσίνα και ορισµένες φορές µε ενδιάµεσους σταθµούς.

Σε εννέα περιπτώσεις επέλεξε να ταξιδέψει µε το «Gulfstream-V», που είναι «απολύτου προτεραιότητας» αεροσκάφος για τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας και τον πρωθυπουργό. ∆ηλαδή, θα πρέπει να γίνεται µε ανάλογη προσοχή η χρήση του, για τη διασφάλιση της διαθεσιµότητάς του και τη µείωση του κόστους συντήρησης.

Το συγκεκριµένο αεροσκάφος είναι το µόνο από τα τρία που µπορεί να κάνει υπερατλαντικά ταξίδια, ωστόσο ο κ. Καµµένος το χρησιµοποίησε για πτήσεις όχι µόνο εντός Ευρώπης, αλλά και για να πάει έως τη... Θεσσαλονίκη!

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/kammenos-ekane-aerotaxi-ta-kratika-vip-aeroskafi