27 Φεβρουαρίου 2017

Παπάρας παίκτης του Ολυμπιακού έβρισε και έκανε χειρονομία στους φιλάθλους του ΠΑΟ

«Φωτιά» άναψε στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός!

Μια απαράδεκτη κίνηση του Λίμπερμαν Αγκάμεζ δημιούργησε μεγάλη ένταση.

Η Ανιστον πήγε στα Οσκαρ με κοσμήματα 10 εκατ. δολαρίων

Η Τζένιφερ Ανιστον έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν είναι από τα κορίτσια που θεωρούν τα διαμάντια τους καλύτερους φίλους τους, αλλά η βραδιά των Οσκαρ σίγουρα αποτελεί λόγο για μία εξαίρεση σε αυτό.

Οι Τούρκοι έβγαλαν ξανά το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο

Στο βόρειο Αιγαίο ξαναβγήκε πριν από λίγες ώρες το τουρκικό υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το τουρκικό σκάφος ξαναβγήκε στο τρίγωνο ανάμεσα στο...

ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ! ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΠΟ@ΡΔΕΛΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ! Τώρα η Hurriyet λέει ότι οι 2 Τούρκοι κομάντος που ζήτησαν άσυλο δεν πήγαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Μια διαφορετική εκδοχή για τους δύο Τούρκους κομάντος που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα δίνει η Hurriyet.

H αποκριάτικη στολή της κόρης του Λε-Πα που έχει τρελάνει το Instagram [εικόνα]

Η Κόνι Μεταξά... ξαναχτύπησε.

Αυτή τη φορά όχι με κάποια σούπερ αποκαλυπτική φωτογραφία της, αλλά με την... αποκριάτικη στολή της.

ΜΑΛ@ΚΕΣ ΑΓΓΛΟΙ! Γκαφατζήδες οπαδοί βανδάλισαν το πούλμαν της ομάδας τους από... λάθος!

Ο χουλιγκανισμός είναι κατακριτέος από όποια πλευρά και αν εξετάσεις το συγκεκριμένο φαινόμενο. Υπάρχουν στιγμές, ωστόσο, που αποφέρουν -μπόλικο- γέλιο. Όπως στην περίπτωση των οπαδών της Κρίσταλ Πάλας, οι οποίοι επιτέθηκαν σε ένα πούλμαν και το βανδάλισαν, δίχως να γνωρίζουν ότι είναι αυτό που... μεταφέρει τους παίκτες της ομάδας τους!

ΒΙΝΤΕΟ-Τροχαίο Αθηνών – Λαμίας: Με λάστιχα του 2006 η Πόρσε - Νέα μαρτυρία: “Είδα κομμάτια του ελαστικού να φεύγουν” λέει αυτόπτης

- Με λάστιχα κατασκευής του 2006 φέρεται να κυκλοφορούσε η μαύρη Πόρσε που προκάλεσε το τροχαίο στην Αθηνών – Λαμίας
- Σε εξέλιξη έρευνα με ειδικούς πραγματογνώμονες των δύο οικογενειών για τις συνθήκες του δυστυχήματος που κόστισες 4 ζωές
- “Είδα κομμάτια των ελαστικών της Πόρσε να φεύγουν” λέει αυτόπτης μάρτυρας
- Τι λένε οι κατασκευαστές ελαστικών για την ασφάλειά τους

ΒΙΝΤΕΟ-ΟΧΙ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ! Στην Αίγινα πέρασαν Τσίπρας-Περιστέρα την Καθαρά Δευτέρα – Μαζί τους Πολάκης και Φλαμπουράρης [εικόνες]

Στην αγαπημένη του Αίγινα πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τη σύντροφό του Περιστέρα Μπαζιάνα.

Σφυροκόπημα και όχι αποχή από την ΝΔ

Η πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου να απέχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο πακέτο μέτρων, δεν βρίσκει ανταπόκριση στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ.

Γιατί τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ και οι ιδιοκτήτες τους είναι όμηροι του Μαξίμου

Η δικαστική διερεύνηση των θαλασσοδανείων με τα οποία είναι φορτωμένα τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης, δίνει τη δυνατότητα στο Μαξίμου να κρατάει σε καθεστώς ομηρίας, εκδότες και καναλάρχες.

Μόνο μια εβδομάδα θα μείνουν οι δανειστές στην Αθήνα - Αύριο ξαναρχίζουν οι συζητήσεις

Ιδιωτικοποιήσεις, ενέργεια, ΔΕΗ το πρωί - Το βράδυ της Τρίτης θα γίνουν συνομιλίες για τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν το 2018 και αυτά που θέλουν οι πιστωτές να εφαρμοστούν το 2019

Το γκαβό χειροκρότημα της Νικόλ Κίντμαν στα Όσκαρ και τα σχόλια στο twitter – ΒΙΝΤΕΟ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το… παράξενο χειροκρότημα της Νικόλ Κίντμαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής 89ης τελετής απονομής των Όσκαρ.

Το αισθησιακό στριπτίζ της Χάλι Μπέρι μετά τα Όσκαρ

Η βραδιά των Όσκαρ δεν είναι μόνο λάμψη και διασκέδαση αλλά και κούραση για τους αστέρες του Χόλιγουντ που ντύνονται και στολίζονται προκειμένου να τους φωτογραφίσουν οι παπαράτσι.

ΑΕΚ: Στους καταληψίες της Στρούγκας πήγαν οπαδοί... προς το παρόν για να τους μιλήσουν

Οι οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στη Στρούγκα, όπου ήταν καταληψίες κατά της κατασκευής του γηπέδου της «Αγιά Σοφιάς». Πήγαν στον χώρο για να τους μιλήσουν, αλλά οι περισσότεροι έφυγαν.

Και άλλη γκάφα στα Όσκαρ: «Πέθαναν» λάθος άτομο στo βίντεο με τους εκλιπόντες

Η μεγάλη γκάφα κατά την ανακοίνωση του Όσκαρ καλύτερης ταινίας δεν ήταν η μοναδική στην χθεσινή τελετή απονομής, καθώς η φωτογραφία μιας παραγωγού, εν ζωή, βρέθηκε κατά λάθος μεταξύ των εκπροσώπων της βιομηχανίας του κινηματογράφου που απεβίωσαν.

Τα πρώτα λεπτά μετά το τραγικό δυστύχημα στην Αθηνών - Λαμίας-Νέα στοιχεία από τις έρευνες – ΒΙΝΤΕΟ

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται τα τελευταία 4-5 δευτερόλεπτα πριν από την μοιραία σύγκρουση στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα 3χρονο παιδί.

Αστροναύτης ανέβασε φωτογραφίες της Αθήνας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα πολύ μακρινό «καλησπέρα» ευχήθηκε σήμερα στην ελληνική πρωτεύουσα ο Αμερικανός αστροναύτης Robert S. Kimbrough, μέλος της αποστολής 50 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Σημεία των καιρών; Αυτοκίνητο χτυπά πεζό και κανείς δεν δίνει σημασία! [video]

Μέχρι στιγμής στην τοπ θέση της αδιαφορίας ή καλύτερα της ζωώδους αντίληψης του πόνου του άλλου, μακριά από κάθε ίχνος ανθρωπισμού και συμπόνοιας είχαμε την Κίνα.

ΝΑ ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ-Το Ισλαμικό Κράτος μαθαίνει στους τζιχαντιστές πώς να τρώνε όσους δεν είναι μουσουλμάνοι

Οι τρομοκράτες του ISIS διδάσκουν στους μαθητές τους πώς πρέπει να «τρώνε» όποιον δεν είναι μουσουλμάνος!

Μυτιλήνη: Λάθρο κρεμάστηκε από τον κάβο πλοίου για να φύγει από το νησί (βίντεο)

«Κυριολεκτικά κάθε μέρα έχουμε πέντε με 10 περιστατικά μεταναστών που προσπαθούν να μπουν στα πλοία με κάθε τρόπο που μπορεί κανείς να φαντασθεί. Κυρίως μπαίνοντας σε φορτηγά αλλά και με τολμηρές ενέργειες», αναφέρουν πηγές του Λιμενικού

BINTEO-Ε ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ! Σπρωξιές για ένα πιάτο φασολάδα στη Θεσσαλονίκη -Εριξαν τα κιγκλιδώματα

Το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας στη Θεσσαλονίκη γιόρτασε όπως κάθε χρόνο παραδοσιακά τα Κούλουμα με φασολάδα και παραδοσιακά εδέσματα.

Κλειστά αύριο τα καταστήματα Μαρινόπουλος- Από Τετάρτη νέα εποχή με Σκλαβενίτη

Σάρκα και οστά παίρνει πλέον η μεγαλύτερη συμφωνία στο χώρο του ελληνικού λιανεμπορίου, καθώς από την Τετάρτη 1η Μαρτίου θα λειτουργήσει η θυγατρική της Σκλαβενίτης, η οποία θα αποκτήσει το δίκτυο καταστημάτων του ομίλου Μαρινόπουλος.

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ! Στο πλευρό του Πάνου Καμμένου η Άντζυ Σαμίου

Η στήριξη της γνωστής τραγουδίστριας Άντζυς Σαμίου στην κυβέρνηση, είναι δεδομένη από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής της.

Δεύτερο βίντεο από το σοκαριστικό τροχαίο στην Αθηνών - Λαμίας!

Όσο περνούν οι ώρες, ολοένα και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια για το ανατριχιαστικό τροχαίο που έγινε χθες, Κυριακή 26.02.2017 στην Αθηνών - Λαμίας και κόστισε τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων.

ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ-O Τραμπ «βιάζει» το Άγαλμα της Ελευθερίας σε καρναβάλι στη Γερμανία

Σε άλλο άρμα εμφανίζεται δίπλα-δίπλα στους ακροδεξιούς Λεπέν και Βίλντερς και τον ναζιστή Αδόλφο Χίτλερ

Την τιμητική του είχε στα καρναβάλια της Γερμανίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα του.

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΑ ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!Ινδονησία: Mαστίγωσαν μέχρι λιποθυμίας άνδρα και γυναίκα επειδή έκαναν εξωσυζυγικ

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι συνταρακτικές φωτογραφίες νεαρών Ινδονήσιων, που τους μαστιγώνουν μέχρι να καταρρεύσουν επειδή έκαναν σεξ εκτός γάμου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει “χέρι” στην Τουρκία για τις προκλήσεις

“Να σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων καλής γειτονίας καθώς και του σεβασμού στις εσωτερικές δικαστικές διαδικασίες των κρατών μελών” καλεί την τουρκική κυβέρνηση, ο Επίτροπος, υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, απαντώντας σε επιστολή του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, με θέμα τις τουρκικές προκλήσεις.

Βίντεο: 20 τραυματίες από άρμα που βγήκε εκτός ελέγχου στο Καρναβάλι του Ρίο

Σε κόλαση μετατράπηκε για δεκάδες κόσμου το Καρναβάλι του Ρίο στη Βραζιλία, καθώς μεγάλο άρμα βγήκε εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να παρασύρει πολλούς ανθρώπους, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 εξ αυτών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ! Frontex κατά ΜΚΟ -Ενθαρρύνουν τη διακίνηση, δεν συνεργάζονται με την αστυνομία

Ο γενικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί επέκρινε τη Δευτέρα τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης.

Ο Ερντογάν ντυμένος «Νυφούλα των Ιμίων» στο καρναβάλι της Μυτιλήνης

Οι νησιώτες έστειλαν το μήνυμά τους στον ηγέτη της γειτονικής χώρας μετά τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις
Δεν θα μπορούσε να λείπει από το καρναβάλι της Μυτιλήνης ο πρόεδρος της Τουρκιάς Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ανάμεσα στα 3 άρματα, διακρίναμε και ένα άρμα σχετικά με τις τελευταίες τούρκικες προκλήσεις…

ΦΩΤΟ-Ο Τραμπ ειρωνεύεται τον Γουόρεν Μπίτι στο twitter για «fake Οσκαρ»!

To λάθος στην ανακοίνωση για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, έδωσε στον αμερικανό πρόεδρο την ευκαιρία να σχολιάσει όσους τον κατηγορούν για τα δικά του ψέμματα

Oscar 2017: Στην απονομή ο έλληνας ανθυποπλοίαρχος για το ντοκιμαντέρ «4.1 miles»

Έγινε γνωστός σαν το πρόσωπο μιας Ελλάδας που επιμένει στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Και σήμερα τα χαράματα, με τη 15χρονη κόρη του τη Βιβή, στάθηκε όρθιος στην αίθουσα της απονομής των βραβείων Όσκαρ στο Λoς Άντζελες...

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ! Αυλωνίτου: Να περικοπούν συντάξεις με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται

Την ίδια ώρα βέβαια είπε ότι «εμείς κάναμε μια περικοπή στις κύριες και τις επικουρικές που επιστρέφει στον ασφαλισμένο καθώς τα χρήματα πάνε για την περίθαλψή του»

«Να περικοπούν συντάξεις με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται» υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου προσθέτοντας ότι αυτό θα ισχύσει και μετά το 2019.

Αυτόπτης μάρτυρας: «Η Πόρσε με είχε προσπεράσει λίγο πριν με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα»

Ο Γιώργος Θεοχαρόπουλος περιγράφει στο protothema.gr τις εικόνες από το τροχαίο δυστύχημα και αποκαλύπτει πως ποτέ του δεν έχει αντικρίσει κάτι παρόμοιο

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξαναχτύπησε: Εκτέλεσε πέντε υψηλόβαθμους αξιωματούχους με αντιαεροπορικά πυρά

Κατά τις πληροφορίες έκαναν το λάθος να παραδώσουν εκθέσεις με εσφαλμένα στοιχεία.

Στη μέθοδο της εκτέλεσης των αξιωματούχων του που κάνουν λάθη με χρήση αντιαεροπορικών πυρών επανήλθε για δεύτερη φορά μετά τον Αύγουστο του 2016 ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Associated Press.

Απίστευτο! Την απέλυσαν γιατί ήταν… καλλονή! (ΦΩΤΟ)

Η 24χρονη Emma Hulse απολύθηκε από μια εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων στο Λονδίνο, με τη δικαιολογία… ότι ήταν πάρα πολύ όμορφη!

Ατλαντίδα: Μύθος ή πραγματικότητα;

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια όλων των εποχών έχει την αφετηρία του σε μια διήγηση του μεγάλου αρχαίου φιλοσόφου Πλάτωνα (428 π.Χ.-347 π.Χ.). Στους διαλόγους του "Τίμαιος" και "Κριτίας", οι τίτλοι των οποίων προέρχονται από τα ονόματα των πρωταγωνιστών τους, γίνεται λόγος για την ιστορία της Ατλαντίδας (περ. 360 π.Χ.).

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ-Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ -«Ξέρουν πολύ καλά ποιοι είμαστε...»

Με μια μακροσκελή ανακοίνωσή της ομάδα, που δεν υπογράφει με συγκεκριμένο όνομα, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ! ΣΑΣΦΤΥΝΟΥΝ, ΔΕ ΒΡΕΧΕΙ-Μηταφίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν έχουμε παντρευτεί ιδεολογικά τον κύριο Καμμένο και τους υπόλοιπους

«Δεν έχουμε παντρευτεί ιδεολογικά τον κύριο Καμμένο και τους υπόλοιπους», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Η 33χρονη από την Πτολεμαΐδα και ο γιος της -Tα πρόσωπα της τραγωδίας στο φρικτό τροχαίο στην Αθηνών-Λαμίας-Εικόνες-σοκ από την επόμενη μέρα του φριχτού τροχαίου στη Θήβα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το μέγεθος της τραγωδίας από το φρικτό τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας.

Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν γερμανό όμηρο στις Φιλιππίνες

Η Αμπού Σαγιάφ πιστεύεται ότι κρατά πολλούς ομήρους και έχει απελευθερώσει αρκετούς μετά την καταβολή λύτρων. Η διορία για την καταβολή λύτρων για τον Κάντνερ έληξε την Κυριακή, σύμφωνα με τη SITE

Οσκαρ 2017: Πανικός με το μπούστο της αδελφής του Ράιαν Γκόσλινγκ -Τον συνόδεψε, την πέρασαν για το νέο του αμόρε [εικόνες]

Ο πρωταγωνιστής του La La Land που σάρωσε τα βραβεία της 89ης απονομής των βραβείων Οσκαρ, Ράιν Γκόσλινγκ, εμφανίστηκε στην μεγάλη βραδιά έχοντας στο πλευρό του την αδελφή του, Μάντι και όχι την Εύα Μέντες.

Άπλυτοιι έκαναν «γυαλιά καρφιά» το Γαλλικό Ινστιτούτο

Έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο του Ινστιτούτου, που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο και έσπασαν με γκασμά τα τζάμια των γραφείων του Ινστιτούτου

Ηγέτης ο Αντετοκούνμπο - Οι 28 πόντοι κόντρα στους Σανς και ο «τσαμπουκάς» με αντίπαλο [βίντεο]

Εξαιρετική εικόνα για μια ακόμη φορά από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη νίκη των Μπακς επί των Σανς με σκορ 100-96.

Τι γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα 08:58 πμΚοινωνία Τι γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ, ταυτόχρονα, τελειώνουν οι Απόκριες. Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι, γιατί οι Χριστιανοί "καθαρίζονταν" πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας, αλλά και μέρα αργίας για τους Χριστιανούς. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο. Την Καθαρά Δευτέρα συνηθίζεται να τρώγεται λαγάνα (άζυμο ψωμί που παρασκευάζεται μόνο εκείνη τη μέρα), ταραμάς και άλλα νηστίσιμα φαγώσιμα, κυρίως λαχανικά, όπως και φασολάδα χωρίς λάδι. Επίσης, συνηθίζεται το πέταγμα χαρταετού. Η Καθαρά Δευτέρα εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή της Ανάστασης του Χριστού, το χριστιανικό Πάσχα. Από παλιά, η Καθαρά Δευτέρα πέρασε στη συνείδηση του λαού σαν μέρα καθαρμού. Οι βυζαντινοί την Καθαρά Δευτέρα την ονόμαζαν Απόθεση -Απόδοση και τελούσαν δρώμενα. Τραγουδούσαν σχετικά άσματα, από τα οποία έχουν σωθεί μικρά μέρη μέχρι στις μέρες μας. «Ίδε το έαρ το καλόν πάλιν επανατέλλει, φέρον υγείαν και χαρά και την ευημερίαν». Το πέταγμα του χαρταετού είναι ένα έθιμο μεταγενέστερο. Κούλουμα ονομάζεται η καθαροδευτεριάτικη έξοδος στην εξοχή και το πέταγμα του αετού. Οι χριστιανοί, παρέες παρέες, βγαίνουν στην εξοχή, παίρνοντας μαζί τους νηστίσιμα φαγητά και το ρίχνουν στη διασκέδαση και το χορό. Τα κούλουμα από τόπο σε τόπο γιορτάζονται διαφορετικά, με διάφορες εκδηλώσεις. Παντού, όμως, επικρατεί κέφι, χορός και τραγούδι. Για την ετυμολογία της λέξης κούλουμα υπάρχουν πολλές εκδοχές. Κατά τον Νικόλαο Πολίτη, πατέρα της ελληνικής λαογραφίας, η λέξη προέρχεται από το λατινικό Cumulus (κούμουλους) που σημαίνει σωρός, αφθονία αλλά και το τέλος. Εκφράζει δηλαδή το τέλος, τον επίλογο της Απόκριας. Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, προέρχεται από μία άλλη λατινική λέξη, τη λέξη «κόλουμνα», δηλαδή «κολώνα». Κι αυτό, επειδή το πρώτο γλέντι της Καθαράς Δευτέρας στην Αθήνα έγινε στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Όποια, όμως, κι αν είναι η ρίζα της λέξης, απ’ όπου κι αν προέρχεται, τα κούλουμα είναι μία καλή ευκαιρία για όλους να διασκεδάσουν κοντά στη φύση.

Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ, ταυτόχρονα, τελειώνουν οι Απόκριες.

ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΑΠΟΝ ΤΟΥΣ "ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥΣ"! Πήρε «φωτιά» η Νέα Σμύρνη - Υποδοχή πρωταθλητών στους παίκτες του Πανιωνίου [βίντεο]

Να 'στε δίπλα στην ομάδα κι όταν αρχίσει να πουλάει παιχνίδια όμως... έτσι;

Μεθυσμένη πολιτεία θύμιζε η Νέα Σμύρνη αργά το βράδυ της Κυριακής. Περισσότεροι από 500 φίλοι του Πανιωνίου περίμεναν υπομονετικά την αποστολή της ομάδας να επιστρέψει από το «Γ.Καραϊσκάκης» και όταν το πούλμαν έφτασε, το σύνθημα «Να'τοι, να'τοι, οι πρωταθλητές» δονούσε την ατμόσφαιρα.

ΒΙΝΤΕΟ-Όσκαρ: Έβρισαν τον Τράμπ, ανακοίνωσαν λάθος νικητή και μετά πήγαν και μαστούρωσαν όλοι μαζί

Ο Τραμπ τους γκαντέμιασε και ξεφτιλίστηκαν

- Η 89η τελετή των βραβείων Όσκαρ στιγματίστηκε από το λάθος στην ανακοίνωση του νικητή για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας
- Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ο Γουόρεν Μπίτι που έδωσε το… αγαλματάκι στο La la Land και όχι στον πραγματικό νικητή που ήταν το Moonlight
- Είχαν δώσει λάθος φάκελο στον σπουδαίο ηθοποιό!
- Έξι Όσκαρ για το La La Land, ανάμεσά του αυτά του Α’ Γυναικείου Ρόλου (Έμα Στόουν) και Σκηνοθεσίας (Ντέιμιαν Σαζέλ)
- Έκπληξη το Όσκαρ Α’ Ανδρικού στον Κέισι Άφλεκ για το Manchester by the Sea
- "Πρωταγωνιστής" της βραδιάς αν και… απών ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ


Πέθανε ο πρώην υπουργός Αριστείδης Καλαντζάκος

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες τη νύχτα ο πρώην υπουργός Αριστείδης Καλαντζάκος.

Ο Αριστείδης Καλαντζάκος γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1928 στην Κυπαρισσία και υπηρέτησε ως βουλευτής (από το 1958 ως το 1967 και από το 1974 ως το 1996) και υπουργός.

Ήταν το μοναδικό μέλος της κυβέρνησης που ανατράπηκε από τη χούντα των συνταγματαρχών που...

Πανούτσος: Τα Ίμια και τα Φώκλαντ είναι πειρασμός όταν πολιτικές καριέρες βρίσκονται σε κίνδυνο

Του Αντώνη Πανούτσου

Συμφωνώ απόλυτα ότι η δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου «Αν θέλαμε να ανεβούμε στα Ίμια θα μπορούσαμε», όπως είπε ο Πάνος Καμμένος έγινε για εσωτερική κατανάλωση. Όπως για τους ίδιους λόγους έγινε η δήλωση του Καμμένου «Να δω πώς θα φύγουν από εκεί αν πατήσουν το πόδι τους». Αμφότερα τα δύο μηνύματα έγιναν δημόσια, δεν συνοδευόντουσαν από πράξεις και στην χουλιγκάνικη νοοτροπία «Ό,τι ώρα θέλουμε ερχόμαστε στο γήπεδό σας», «ελάτε άμα σας κοτάει».

Στον κεραυνοβόλο έρωτα του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ απάντησε η βάση της ΝΔ πριν ένα χρόνο

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα φάντασμα πλανάται τον τελευταίο καιρό πάνω από την πολιτική ζωή της χώρας: Όσα στελέχη της ΝΔ κάνουν αντιπολίτευση και συγκρούονται σκληρά με τον ΣΥΡΙΖΑ, βλάπτουν το κόμμα με την επιθετικότητα και την πολυπραγμοσύνη τους και έρχονται δήθεν σε αντιπαράθεση με άλλα στελέχη της ΝΔ, καραμανλικής προέλευσης, τα οποία συστήνουν σύνεση και μετριοπάθεια.