09 Μαΐου 2017

ΧΑΒΑΛΕ ΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ! Τσίπρας σε Ζουράρι: Θα εξετάσουμε τον υφυπουργό σήμερα... [βίντεο]

Διάθεση να πειράξει τον υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την πρωινή επίσκεψή του στο υπουργείο Παιδείας.


Το πρώτο «όχι» του Σόιμπλε στον Μακρόν

Το Βερολίνο θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να ενισχύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη νομισματική ένωση, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Η σεζόν τελείωσε, όμως οι αδελφοί Αντετοκούνμπο συνεχίζουν τις προπονήσεις... στο Μαρούσι! (ΦΩΤΟ)

Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στα play off του NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς, εντούτοις δεν μένει μακριά από το αγαπημένο του άθλημα και συνεχίζει να προπονείται.

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΟΜ@ΝΑΚΙ! Δεν άφησε τίποτα όρθιο η Αχτσιόγλου, από απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων μέχρι lock out και διαιτησία

Νέες «κρυφές βόμβες» στα εργασιακά, περιλαμβάνει το συμπληρωματικό Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές.


Φιέστα ΠΑΟΚ: "Εχουμε δίπλα μας τον Σαββίδη"

Με την παρουσία πλήθους φιλάθλων του γιόρτασε σήμερα το απόγευμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ ο ΠΑΟΚ. Στο κλειστό γήπεδο του συλλόγου στην Πυλαία, παίκτες και οπαδοί πανηγύρισαν τον τρίτο σερί τίτλο, με τους πρωταγωνιστές να γνωρίζουν την αποθέωση από τον κόσμο του «Δικεφάλου του Βορρά». Κατά την διάρκεια της φιέστας που διοργάνωσε το ΤΑΠ ΠΑΟΚ οι «ασπρόμαυροι» τραγούδησαν συνθήματα με τους φίλους του συλλόγου και απόλαυσαν την κάθε στιγμή.

ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ! Στοπ από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις περικοπές συντάξεων από το 2019

Του Παναγιώτη Στάθη

"Πάγο" - χωρίς άμεση επίπτωση όμως - βάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις νέες περικοπές των κυριών και επικουρικών συντάξεων κατά 18% από το 2019 που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα Κούβελου κατά ΕΟΕ

Η υπόθεση έχει οριστεί να εκδικαστεί από το Συμβούλιο Επικρατείας την 1η Ιουνίου και μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης, το ΔΣ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής υπό την προεδρία του Σπύρου Καπράλου, θα εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά του.


Η Εύα Καϊλή καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές και ζητά να αυξηθεί η φρουρά της

Με ειδική ιεραρχική προσφυγή, ενώπιον του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, η ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ζητά να ανασταλεί σχετική απόφαση, μείωσης της φρουράς της


Νέο-σοκ: «Ξαφνικός θάνατος» στα επιδόματα 30.000 δικαιούχων

Κατάργηση επιδομάτων, φοροαπαλλαγών και κοινωνικών παροχών, προβλέπει το τελικό κείμενο της τεχνικής συμφωνίας το οποίο αφήνει ανοιχτό παράθυρο για τη μείωση του αφορολόγητου από το 2019 αντί του 2020 ενώ εκτός από τα δεινά που επιφέρει σε συντάξεις και εισφορές, επιβάλλει και αλλαγές στην αγορά εργασίας και τον συνδικαλιστικό νόμο.


Η ανιψιά της Λεπέν αποσύρεται από την πολιτική -Θεωρούνταν η διάδοχός της

Η Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, που θεωρούνταν ότι θα διαδεχθεί τη θεία της Μαρίν Λεπέν στην ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική.


Σε απόλυτο φιάσκο οδηγείται η εξεταστική για Παπαντωνίου

Σε αδιέξοδο και με την βούλα του ΣΥΡΙΖΑ και σε απόλυτο φιάσκο κατά την αντιπολίτευση οδηγείται η προανακριτική επιτροπή για τον Γιάννο Παπαντωνίου.


Νέο σοκαριστικό βίντεο από τα επεισόδια στο Βόλο: Ωμή βία, μάχες σώμα με σώμα

Ενα νέο βίντεο διάρκειας 10 λεπτών, με σοκαριστικές συγκρούσεις μεταξύ «οπλισμένων» χούλιγκανς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στην πεζογέφυρα του Πανθεσσαλικού Σταδίου, έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας.


ΓΙΑΥΤΟ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΛ@ΚΕΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΕ; Η Μέι υπόσχεται στους Βρετανούς να επιτρέψει ξανά το κυνήγι της αλεπούς

Η Τερέζα Μέι θέλει να επαναφέρει το κυνήγι της αλεπούς, ενώ δήλωσε ότι θα ανανεώσει την υπόσχεση των Συντηρητικών να γίνει ψηφοφορία για την άρση της απαγόρευσής του.


ΒΙΝΤΕΟ-Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για τον θάνατο της Μαίρης Τσώνη

Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 30 της χρόνια. Η είδηση του θανάτου της Μαίρης Τσώνη, που έγινε περισσότερο γνωστή από την συμμετοχή της στην ταινία “Κυνόδοντας”, σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Οι συνάδελφοι της, σοκαρισμένοι ακόμα, γράφουν σπαρακτικά μηνύματα για το νεαρό κορίτσι με το πολύ ταλέντο. Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

Η ΕΚΑΜ στην πρώτη πεντάδα σε διεθνή διαγωνισμό αστυνομικών κομάντος [vid]

Μία εξαιρετική διάκριση μεταξύ των καλύτερων αστυνομικών κομάντος στον κόσμο πέτυχε η Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (ΔΕΑΔ) της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διεθνή διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαϊου 2017, στο Αμάν της Ιορδανίας.
Η ΕΛΑΣ συμμετείχε στον διαγωνισμό με μία ομάδα της ΕΚΑΜ, η οποία κατέκτησε την πέμπτη θέση στη συνολική βαθμολογία, ανάμεσα σε 37 ομάδες ειδικών επιχειρήσεων αστυνομιών απο 17 χώρες του κόσμου. Σημειώνεται, ότι σε δύο από τα αγωνίσματα η ελληνική ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση.


ΒΙΝΤΕΟ-Σκότωσε τον γείτονά του μετά από καβγά! Απίστευτη υπόθεση στα Χανιά!

- Νεκρός είναι ένας 40χρονος αλλοδαπός
- Οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο γείτονες καβγάδισαν για ασήμαντη αφορμή
- Το θύμα βρέθηκε δεμένο σε δέντρο και εικάζεται ότι στραγγαλίστηκε από το σχοινί
- Στα χέρια της αστυνομίας ο δεύτερος γείτονας που φέρεται να είναι ο δράστης


Βενεζουέλα: Επαιζε βιολί μέσα στο χάος διαδήλωσης -Ανάμεσα σε δακρυγόνα και μολότοφ [βίντεο]

Περπατούσε ανάμεσα σε άλλους που διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας. Γύρω του έπεφταν δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ. Και εκείνος δεν κρατούσε κάποιο πλακάτ, αλλά ένα βιολί.


Εβαλε “φουσκωτούς” να εκφοβίσουν ζευγάρι που της χρωστούσε! Βρήκαν τον νταή στο πατάρι

Άνθρωπος της νύχτας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου συζύγου γνωστής τραγουδίστριας, συνελήφθη στην οδό Πέτρου Ράλλη, όταν προσπάθησε να εκφοβίσει - σύμφωνα με καταγγελίες- ζευγάρι Πακιστανών, που χρωστούσε ενοίκια στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού.


Δεν έπεισε με τη "συγγνώμη" του ο "δράκος" που κατέστρεψε την Μυρτώ - Ποια είναι η ποινή του

- Σήμερα η υπόθεση ξαναζωντάνεψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου
- Παρούσες ήταν η μητέρα της άτυχης κοπέλας και η αδερφή της που κοιτούσαν απαρηγόρητες τον δράστη
- Ο Πακιστανός είχε χτυπήσει και βιάσει την 16χρονη τότε Μυρτώ στην Πάρο, τον Ιούλιο του 2012
- Το κορίτσι ακόμα παλεύει να σταθεί ξανά στα πόδια του


ΚΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ; ΓΛΥΦΤΗΣ ΤΟΥ Ή ΝΤΑΒΑΣ ΤΟΥ; Τριανταφυλλίδης (ΣΥΡΙΖΑ) κατά Μητσοτάκη: Τελικά, για τη ΝΔ τι είναι ο κ. Σαββίδης;

[Αυτούς τους αλήτες είχε διορίσει στην ΕΡΤ η ηλίθια ΝΔ]

Ασκώντας δριμεία κριτική κατά του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100, έκανε λόγο για «Ρουσφέτι στη μιντιακή διαπλοκή».


Κορόιδεψαν και τους οινοπαραγωγούς: «Η κυβέρνηση τελικά αναιρεί την πρόθεσή της να πάρει πίσω τον ΕΦΚ στο κρασί»

Για εμπαιγμό κατηγορεί την κυβέρνηση ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, αναφέροντας ότι ανακάλεσε την εκπεφρασμένη πρόθεσή της να καταργήσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί. Ο Σύνδεσμος μάλιστα κάνει λόγο για «ψέμα, απρέπεια και ανοησία».


H Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρσνερ δεν θα μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να επισκεφθεί την Ακρόπολη πριν φύγει από τη χώρα μας.

Με την ξενάγησή της στον Ιερό Βράχο η πρώην πρόεδρος της Αργεντινής ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή της στην Αθήνα και στη συνέχεια αναχώρησε για τις Βρυξέλλες.

Παραβιάσεις «γιοκ» σήμερα: Ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ έρχεται Αθήνα

«Παύση» των παραβιάσεων μέχρι την Πέμπτη προβλέπουν επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας λόγω της Διαβαλκανικής Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στο Hilton με τη συμμετοχή των αρχηγών ΓΕΕΘΑ από εννέα βαλκανικές χώρες

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΑΡΤΕ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΙΛΑ! Γερμανία: Διευρύνουν το προβάδισμά τους οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ έναντι του SPD

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η τάση που καταγράφηκε σε πρόσφατες περιφερειακές εκλογικές αναμετρήσεις, με τελευταία αυτή στο κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, φαίνεται να εδραιώνεται και σε ομοσπονδιακό επίπεδο: οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ διευρύνουν ακόμη περισσότερο το προβάδισμά τους στην πρόθεση ψήφου έναντι των Σοσιαλδημοκρατών του Μάρτιν Σουλτς.


Ετσι είναι σήμερα ο 77χρονος Ευγένιος Γκέραρντ -Zει στην αγαπημένη του Κρήτη [εικόνες & βίντεο]

Ο Ευγένιος Γκέραρντ είναι μία από τις πιο γνώριμες και αγαπητές φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου από την δεκαετία του ‘80.

Ο Σακίλ Ο' Νιλ θέλει τώρα να γίνει σερίφης [βίντεο]

Με ύψος 2,16 μ. και τον δικό του... όγκο, δεν θα δυσκολευτεί να επιβάλει την τάξη.

Ο Σακίλ Ο' Νιλ θέλει να γίνει σερίφης, όπως δήλωσε. «Το 2020 σκοπεύω να είμαι υποψήφιος για σερίφης», δήλωσε στον σταθμό WXIA της Ατλάντα.


ΝΔίτες άκουσαν τον Κυριάκο να χώνει σε Ιβάν κι έπαθαν... ΣΥΡΙΖΑ

[Ο γνωστός πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Ταχιάος, ξυφουλκεί εναντίον του Μπουτάρη επειδή λέει ότι θα δώσει με συνοπτικές διαδικασίες άδεια για μαρίνα και μια έκταση του δήμου προς εκμετάλλευση... λες και οι επενδυτές κάνουν ουρά να βάλουν λεφτά στην Ελλάδα ή λες και το κράτος έχει λεφτά να κάνει κάτι δικό του... Λογικές ΣΥΡΙΖαίων δηλ.... ποιος θα το πάρει, τι θα το κάνει, πως θα το κάνει, αν θα διώξει τα ψάρια... ενώ όλη η δημόσια περιουσία συνεχίζει να είναι βαλτωμένη, αραχνιασμένη και απαξιωμένη. Οι ίδιοι που φωνάζαμε κάποτε "δώστε την Ολυμπιακή έστω και για 1 ευρώ προκειμένου να την ξεφορτωθούμε" τώρα ξαφνικά μόλις ακούνε Σαββίδης γίνονται ΣΥΡΙΖΑίοι. Λες κι αν γίνει διαγωνισμός και τον κερδίσει ο Σααβίδης δεν θα πούνε "του το έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ" όπως λένε για το λιμάνι που το κέρδισε μαζί με Γερμανούς και Γάλλους σε κλειστό διαγωνισμό... δυστυχώς ο λαϊκισμός αποδεικνύεται ότι δεν είναι θέμα κομμάτων ούτε διαπερνά οριζόντια όλα τα κόμματα... είναι θέμα του αν είσαι κυβέρνηση ή αντιπολίτευση... αν είσαι κυβέρνηση κάνεις τα στραβά μάτια για να παράγεις έργο, αν είσαι αντιπολίτευση κάνεις και τον επαναστάτη]

Ο γνωστός τοπογράφος – μηχανικός, πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με πλούσια εικοσαετή εμπειρία στα κοινά της Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Ταχιάος, θέτει εύλογα ερωτήματα προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, αναφορικά με την στάση του απέναντι στον Ιβάν Σαββίδη.

Μαυρωτάς: Στο τέλος η κυβέρνηση θα καταργήσει τελείως τους ελεύθερους επαγγελματίες

Το μόνο που μένει είναι η κυβέρνηση να καταργήσει τελείως τους ελεύθερους επαγγελματίες, δήλωσε ο Γιώργος Μαυρωτάς.


Φρίκη - Δάσκαλος ασελγούσε σε μαθήτριες

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για τη δράση ενός 45χρονου δασκάλου σε Δημοτικό σχολείο της Βουλιαγμένης. Ο δάσκαλος, κατηγορείται για την κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών ηλικιών από 7 έως 12 ετών.

Ο Φλαμπουράρης πανηγυρίζει: Προωθώ επενδύσεις, βρίσκω φάρμακα για τον καρκίνο...

Περισσότερα από 3.500 προβλήματα ανέφεραν οι πολίτες στο  σάιτ kathimerinotita.gr.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υφυπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη τα προβλήματα που αναφέρουν οι πολίτες καταγράφονται, ταξινομούνται και προωθείται άμεσα η απεμπλοκή τους.


ΚΛΑΜΑ! Ο καβγάς για τον καφέ της γκ@μενας του Τανιμανίδη με την Τουρκάλα

Η συζήτηση για το τι είναι τελικά ο καφές, ελληνικός, κυπριακός ή τούρκικος τραβάει χρόνια. Παρέες έχει τύχει πολλές φορές να τσακωθούν, γιατί η Χριστίνα Μπόμπα να αποτελεί εξαίρεση;

Eurovision 2017: Τι θέση δίνουν στην Ελλάδα τα στοιχήματα;

Θα καταφέρει η Demy να περάσει στον μεγάλο τελικό της Eurovision με το This is Love. Ποιες χώρες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις;

Έτσι χτυπούσε η συμμορία των χρηματοκιβωτίων! Πέντε βίντεο ντοκουμέντα από τις ληστείες που έσπερναν τον τρόμο!

- Πέντε βίντεο από πέντε διαφορετικά χτυπήματα δείχνουν την αδίστακτη δράση της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων
- Πρόκειται για τα χτυπήματα στα διόδια της Αττικής Οδού, στην Φαμαρ, στην Septona, στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία και στην Pro Electro
- Πως σήκωναν τα χρηματοκιβώτια και πως κατάφερναν να ξεφύγουν
- Η συμμορία εξαρθρώθηκε από την αστυνομία και η λεία τους ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΕ - ΚΑΡΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ


ΕΕΔΑ για Σώτη Τριανταφύλλου: Να μην ποινικοποιούμε γνώμες, αλλά πράξεις

Το ερώτημα αν κάθε ρατσιστικός λόγος συνιστά ποινικό αδίκημα ή εμπίπτει στο προστατευτικό πεδίο της ελευθερίας της έκφρασης, θέτει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αναφορικά με το κείμενο της δημοσιογράφου Σώτης Τριανταφύλλου, για το οποίο διώκεται, για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.


Η ακμή και η παρακμή της βίλας Γαβαλά στη Μύκονο -Πλάνα από το εσωτερικό του θρυλικού σπιτιού, που σήμερα ρημάζει [βίντεο]

Η σημερινή εικόνα της θρυλικής βίλας, την οποία είχε φωτογραφίσει και η Vogue, του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο δεν θυμίζει σε τίποτα τις ένδοξες εποχές της χλιδής και των μυθικών πάρτι που γίνονταν εκεί.


ΦΛΩΡΕΨΕ ΚΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ! Συγχαρητήρια Ολυμπιακού στον πατριάρχη και μόνιμο Πρωταθλητή ΠΑΟΚ

Ο Βαγγέλης ακόμα κλαίει τα 450.000€ στον Αγκάμες :Ρ

Ανακοίνωση με την οποία συγχαίρει τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ εξέδωσε ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός, που καταδικάζει τα όσα διαδραματίστηκαν μετά το τέλος του πέμπτου τελικού.


Η Βενεζουέλα είναι μακριά γιαυτό δεν ασχολείται ο Παπαδημούλης

Μας λέγανε "ασχολείστε με το τι γίνεται στη Βενεζουέλα στην άλλη άκρη του κόσμου για να πλήξετε τον ΣΥΡΙΖΑ" γιαυτό ο Παπαδημούλης κάνει ερωτήσεις στην Ευρωβουλή για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις γειτονικές...

Εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, ο προθάλαμος της σοβιετικής οικονομίας

Του Σάκη Μουμτζή

Ακούω από πολιτικούς, τεχνοκράτες και πανεπιστημιακούς πως αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Δηλαδή, μια επιτελική ομάδα από τους τρείς αυτούς χώρους, που θα εκπονήσει ένα σχέδιο για να βγει η οικονομία μας από τον βάλτο.


Δείτε την πιό σύντομη πτήση drone του Ισλαμικού Κράτους - BINTEO

Drones επιτήρησης, "καμικάζι", drones που αφήνουν χειροβομβίδες και quadcopters (drones με τέσσερα στροφεία) για αναγνώριση αλλά και για "αποστολές βομβαρδισμού" είναι μερικά από τα high-tech gadgets που ήδη χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στην μάχη, προβληματίζοντας έντονα τόσο τις ιρακινές δυνάμεις όσο και τους υπόλοιπους συμμάχους των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του ISIS.

Τα 2 ελληνικά χωριά στη λίστα του Travel+Leisure με τα 25 καλύτερα της Ευρώπης

Ενα ελληνικό νησί και ένα χωριό, ιδιαίτερα εντυπωσιακό και γραφικό, περιλαμβάνει το Travel+Leisure στη λίστα του με τα 25 μυστικά της Ευρώπης.

Σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης, τα χωριά προσφέρουν μια ματιά στο παρελθόν καθώς και μια καθαρότερη αίσθηση της υπαίθρου και της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων εμπειριών όπως το φαγητό.

Τα χωριά που επελέγησαν ξεχωρίζουν για τις μεσαιωνικές εκκλησίες, τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα ατέλειωτα ελαιόδεντρα και υπόσχονται στους επισκέπτες τους, σύμφωνα με το περιοδικό, να αποκαλύψουν την ψυχή και την κουλτούρα της χώρας στην οποία βρίσκονται.

Η λίστα του Travel+Leisure...

1. Giornico, Ελβετία
Η γοητεία που διαθέτει το ιταλόγλωσσο Καντόνι του Τιτσίνο στη νότια Ελβετία είναι η αίσθηση ότι είναι χαμένο στο χρόνο. Για να εκτιμήσετε την περιοχή κατευθυνθείτε στο Giornico με έναν μικρό ποταμό, πανέμορφα γεφύρια και γραφικά εστιατόρια.



2. Κότορ, Μαυροβούνιο
Πόλος έλξης των τουριστών είναι το τοπίο του Κόλπου του Κότορ αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί αύξηση των τουριστών. Η φυσική πολιτιστική-περιοχή του Κότορ είναι μέρος των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.



3. Bolgheri, Ιταλία
Το Bolgheri είναι ανάμεσα σε αμπελώνες της νότιας Maremma της Τοσκάνης. Δοκιμάστε το παραδοσιακό κόκκινο κρασί που ανταγωνίζεται το γαλλικό Bordeaux.

4. Στάουφεν ιμ Μπράισγκαου, Γερμανία
Με ένα μεγάλο αριθμό αξιοθέατων για να ανακαλύψετε, αυτό το ενδιαφέρον τμήμα της πόλης δεν θα σταματήσει να σας συναρπάζει. Η Στάουφεν ιμ Μπράισγκαου έχει πολλά να προσφέρει: διάσημες τοποθεσίες, εξαιρετικά εστιατόρια και μια ποικιλία συναρπαστικής διασκέδασης.


5. Lavenham, Αγγλία
Μπορεί να είναι η πιο όμορφη μικρή πόλη της Αγγλίας. Διαθέτει 350 παραδοσιακά σπίτια και παραδοσιακά καταστήματα με τσάι που προέρχεται από βότανα υπό εξαφάνιση της αγγλικής υπαίθρου.



6. Aberdour, Σκωτία
Το χωριό έχει ένα μεσαιωνικό κάστρο, δεν είναι φιλικό στα αυτοκίνητα όμως διαθέτει εξαιρετικούς πεζόδρομους.Τον Αύγουστο είναι μια ήρεμη βάση για τους επισκέπτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Εδιμβούργου, όμως τον υπόλοιπο χρόνο είναι ένα ζωντανό χωριό από πέτρα, με φιλόξενες παμπ και καταστήματα.



7. Norcia, Ιταλία
Είναι μια περιοχή με ζωντανές γαστρονομικές παραδόσεις χρόνων (τυριά, τρούφα, μέλι). Η τεχνική για το προσούτο βασίζεται σε μεθόδους 800 χρόνων.

8. Roundstone, Ιρλανδία
Διάσημη για τα βατόμουρά του, αυτό το ψαροχώρι του 19ου αιώνα προσφέρει θέα από την οροσειρά Twelve Bens και εδώ μπορείτε να αγοράσετε τα παραδοσιακά τύμπανα της Ιρλανδίας, bodhran, αλλά και να απολαύσετε τη μπύρα ή το ουίσκι σας σε παραδοσιακά μπαρ.


9. Chassignolles, Γαλλία
Το χωριό ήταν δημοφιλές στην ελίτ της Μασσαλίας τη δεκαετία του 50' και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να δει τα καταπράσινα ηφαίστεια καθώς και τα ιαματικά νερά του. Τα γεύματα επίσης ετοιμάζονται με προϊόντα τοπικής παραγωγής.



10. Φολέγανδρος, Ελλάδα
Aυτό το ήρεμο σημείο των Κυκλάδων δεν έχει τίποτα κοινό με τη γειτονική Σαντορίνη. Τα κτίσματα δεν ξεπερνούν τους 2 ορόφους, τα κρουαζιερόπλοια δεν προσεγγίζουν στο λιμάνι και δεν υπάρχουν μπουτίκ και πολυτελή εστιατόρια. Αντίθετα, στο απομακρυσμένο αυτό νησί του Αιγαίου, τα κύματα χτυπούν στις βοτσαλωτές παραλίες, κατσίκες τρέχουν στους λόφους και ξύλινοι ανεμόμυλοι γυρίζουν με το θαλασσινό αεράκι. Είναι μια εκπληκτικά ήσυχη απόδραση για όσους έχουν κουραστεί από τους θορυβώδεις προορισμούς της Ελλάδας. 



11. Γεταρία, Ισπανία 



12. Marvão, Πορτογαλία
Ενα χωριό στη νοτιοανατολική περιφέρεια Alentejo χτισμένο γύρω από ένα μαυριτανικό κάστρο που εκχριστιανίστηκε το 13ο αιώνα. Το χωρίο βρίσκεται στην κορυφή ενός βραχώδους λόφου και το κόκκινο των σκεπών «σπάει» από τα μοναστήρια που υπάρχουν ανάμεσά τους.



13. Τέρτσελινγκ, Ολλανδία
Σε απόσταση 85 μιλίων από το Αμστερνταμ βρίσκεται αυτό το γραφικό χωριό με την ήσυχη αμμώδη παραλία, τις βίλες με τα αετώματα του 19ου αιώνα και τον παλιό φάρο που χτίστηκε το 1594.



14. Tisvildeleje, Δανία
Αυτό το χωριό αποτελεί μικρογραφία... ολόκληρης της Δανίας. Μια ήσυχη παραθαλάσσια πόλη με αχυρένια σπίτια και αμμόλοφους δίπλα στη θάλασσα. Για όσους πιστεύουν ότι οι παραλίες της Δανίας δεν προσφέρονται για αξέχαστες αποδράσεις μια επίσκεψη στο συγκεκριμένο χωριό θα τους αλλάξει γνώμη.



15. Arild, Σουηδία
Αυτό το ψαροχώρι στη νοτιοδυτική Σουηδία το οποίο είναι σχεδόν... χειροποίητο. Το 1980 ο καλλιτέχνης Lars Vilks ξεκίνησε να φτιάχνει αυτή την ξύλινη κατασκευή στη βάση ενός λόφου, δίπλα σε έναν όρμο. Στη συνέχεια, μάλιστα δήλωσε ότι είναι... αυτόνομη χώρα στην οποία έδωσε το όνομα Λαδονία. Η αστυνομία προσπάθησε να καταστρέψει το έργο και τότε επενέβησαν άλλοι καλλιτέχνες για να προστατεύσουν την εγκατάσταση. Η κατασκευή δεν είναι τίποτα άλλο από ένα λαβύρινθο, με υπέργεια τούνελ και πύργους αναρρίχησης για ατρόμητους εξερευνητές.


16. Hellnar, Ισλανδία
Αυτό το μικρό χωριό δεν έχει αλλάξει από τότε που έφθασε εκεί οι Βίκινγκς! 



17. Slavonice, Τσεχία 
Το χωριό βρίσκεται στα μισά του δρόμου ανάμεσα στην Πράγα και στη Βιέννη, και βρισκόταν αρκετά κοντά στο Σιδηρούν Παραπέτασμα. Χτίστηκε ακριβώς για αυτό το λόγο για να εξυπηρετεί το κομμουνιστικό καθεστώς.

Το χωριό ωστόσο, το οποίο είναι γεμάτο με γκράφιτι από βιβλικές σκηνές προσέλκυσε ζωγράφους και αγγειοπλάστες από όλη τη χώρα που αναζητούσαν καταφύγιο.



18. St. Mawes, Αγγλία
Ενα ψαροχώρι με ασβεστωμένα σπίτια, ήσυχο, με μαγαζιά που σερβίρουν καλή μπύρα και φυσικά πολύ φρέσκο ψάρι.



19. St.-Geniès, Γαλλία
Αυτό το χωριό είναι το «σπίτι» δύο από των πιο περιζήτητων εδεσμάτων της Γαλλίας: Του φουά γκρα και της τρούφας. Βρίσκεται δύο ώρες μακριά από το Μπορντό και στην αγορά του γίνεται... χαμός. Οι λόγοι ευνόητοι.



20. Καρδαμύλη, Ελλάδα
Εάν έχετε ακούσε ψίθυρους ότι τα οδοντωτά βουνά κα οι λευκές αμμουδιές στη Μάνη αξίζουν το ταξίδι από την Αθήνα, τοτε δεν είστε μόνοι. Οι γνώστες επισκέπτονται την περιοχή για παραδοσιακές εμπειρίες όπως οι αυθεντικές ελληνικές σαλάτες και ο μουσακάς με θέα στον κόλπο της Μεσσηνίας.





21. Ullastret, Ισπανία
Αγαπημένος προορισμός των καλοφαγάδων με θέμα τη Μεσόγειο...



22. Hall in Tirol, Αυστρία
Σε απόσταση 10 λεπτών από το Ινσμπουργκ, αυτό το χωριό μοιάζει αναλλοίωτο στο χρόνο... Φτιάχτηκε το 1303 και διατηρεί ακόμη και σήμερα το μεσαιωνικό του χαρακτήρα. Ενα ξεχωριστό χωριό, στην καρδιά των Αλπεων...



23. Koguva, Εσθονία
Σε αυτό το χωριουδάκι, που μοιάζει ανέγγιχτο στο χρόνο εκτός από αλεπούδες, ελάφια, άλκες και κύκνους μπορεί να βρει κανείς 20 διαφορετικά είδη ορχιδέας... 



24. Plios, Ρωσία
Στις όχθες του Βόλγα, αυτό το χωριουδάκι αποτελούσε τόπο διακοπών των ολιγαρχών... Φημίζεται για το τσίπουρό του και τα μανιτάρια του.



25. Viscri, Ρουμανία
Μέρος του χωριού αποτελεί μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και οι επισκέπτες του μπορούν να καταλάβουν τι θα πει αυθεντικός σαξωνικός τρόπος ζωής.