05 Ιανουαρίου 2018

Σάλος στη Βρετανία: Ταξιτζής που νάρκωσε και βίασε πάνω από 100 γυναίκες θα αφεθεί ελεύθερος!

Εξέτισε ποινή εννέα ετών και εννέα μηνών, δηλαδή μόλις έξι εβδομάδες για κάθε θύμα του - «Κερνούσε» τις νεαρές γυναίκες που έμπαιναν στο όχημά του σαμπάνια με ναρκωτικά χάπια για τις ρίξει αναίσθητες

Ένας από τους πιο διαβόητους βιαστές της Βρετανίας που πιστεύεται ότι νάρκωσε και βίασε περισσότερες από 100 γυναίκες μέσα στο ταξί του πρόκειται σύντομα να αφεθεί ελεύθερος, μια είδηση που έχει προκαλέσει σάλο στην κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτροπιασμό στα θύματα του διεστραμμένου άνδρα.

Ο John Worboys, γνωστός ως «βιαστής ταξιτζής» καταδικάστηκε το 2009 για τον βιασμό και την σεξουαλική κακοποίηση 12 γυναικών που είχαν την ατυχία να βρεθούν μέσα στο ταξί του.

Μετά την αποκάλυψη της αρρωστημένης δράσης του, δεκάδες άλλες γυναίκες κατήγγειλαν δημοσίως ότι έπεσαν θύματα του, χωρίς ωστόσο να προβούν ποτέ σε επίσημη καταγγελία αφού στις περισσότερες περιπτώσεις είχαν ναρκωθεί από τον Worboys και δεν είχαν σαφή εικόνα για το τι τους είχε συμβεί.
O Worboys την εποχή που δούλευε ως στρίπερ


Όπως έγινε γνωστό εχθές, η επιτροπή αποφυλάκισης ενέκρινε το αίτημα που υπέβαλε ο 60χρονος τον περασμένο Νοέμβρη για να αφεθεί ελεύθερος, και μάλιστα χωρίς να ενημερώσει σχετικά κανένα από τα δεκάδες θύματά του.

Η απόφαση αυτή έχει εξοργίσει δεκάδες ακτιβιστικές οργανώσεις κατά της σεξουαλικής βίας και έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις από το σύνολο του βρετανικού Τύπου. «Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Worboys μπορεί να έχει βιάσει 100 γυναίκες, ενώ άλλοι θεωρούν αυτόν τον αριθμό μια αρκετά μετριοπαθή εκτίμηση. Ο άνδρας αυτός εξέτισε ποινή φυλάκισης εννέα ετών και εννέα μηνών, μόλις έξι εβδομάδες ανά γυναίκα που βίασε. Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κάποιος ότι απονεμήθηκε δικαιοσύνη», δήλωσε εξοργισμένη η Karen Ingala Smith, επικεφαλής του οργανισμού κατά της σεξουαλικής και ενδοοικογενειακής βίας, Nia.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την ανακοίνωση της ποινής του Wormboys πριν από οχτώ χρόνια, o δικαστής είχε τονίσει ότι ο καταδικασθείς θα έπρεπε να εκτίσει ποινή τουλάχιστον οκτώ ετών στη φυλακή (συν το διάστημα που είχε παραμείνει προφυλακισμένος) και ότι δεν θα αποφυλακιζόταν μέχρις ότου η αρμόδια επιτροπή έκρινε ότι δεν θα αποτελούσε πλέον απειλή για τις γυναίκες.

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η επίσημη ψυχιατρική έκθεση που είχε παρουσιαστεί στη δίκη του το 2009 χαρακτήριζε τον 52χρονο τότε άνδρα «πωρωμένο και αμετανόητο δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων».



Η δράση του διεστραμμένου ταξιτζή
Ο Wormboys, πρώην ηθοποιός πορνό ταινιών και στρίπερ, επιτέθηκε σε δεκάδες γυναίκες μέσα σε διάστημα πέντε ετών, από το 2002 μέχρι το 2008.

Πολλά από τα θύματά του ήταν νεαρές γυναίκες που έμπαιναν στο ταξί του για να επιστρέψουν σπίτι τους μετά από μια βραδιά διασκέδασης, έχοντας ήδη καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Σε αρκετές περιπτώσεις πρότεινε σε αυτές τις νεαρές γυναίκες, τις οποίες επέλεγε προσεκτικά, να τους χρεώσει φθηνότερα την κούρσα ή ακόμα και να τους την κάνει δώρο, ισχυριζόμενος ότι έμενε και ο ίδιος στον ίδια περιοχή και ότι ο προορισμός τους «ήταν στον δρόμο του».

Μόλις κατάφερε να τις πείσει να μπουν στο ταξί, ο Wormboys - που χρησιμοποιούσε τα ονόματα Paul ή Tony - έβαζε το σχέδιό του σε δράση.

Λέγοντάς τους στα υποψήφια θύματά του ότι μόλις είχε κερδίσει κάποια θύματα στο καζίνο (είχε και μια σακούλα με μετρητά που την έδειχνε ως απόδειξη στις κοπέλες) τους πρόσφερε ένα ποτήρι σαμπάνια όπου είχε ρίξει μέσα υπνωτικά χάπια, δήθεν για να γιορτάσουν μαζί του.


Νιώθοντας ασφαλείς αφού βρίσκονταν σε ένα νόμιμο και καταχωρισμένο black cab, οι κοπέλες δέχονταν το κέρασμα του άνδρα και έπεφταν αναίσθητες. Στη συνέχεια ο οδηγός μετέφερε το όχημα σε απομονωμένο σημείο και ασελγούσε πάνω τους.

Μετά από λίγη ώρα οι γυναίκες συνέρχονταν και αντίκριζαν σχισμένα ή ματωμένα τα ρούχα τους και τα εσώρουχά τους, ωστόσο δεν μπορούσαν να γνωρίζουν με σιγουριά τι είχε συμβεί αφού τα χάπια τους είχαν προκαλέσει σύγχυση.

Πολλά από τα θύματα του Wormboys δεν θέλησαν να τον καταγγείλουν επίσημα καθώς αισθάνονταν ότι είχαν ευθύνη για αυτό που τους είχε συμβεί, δεχόμενες το κέρασμα του διεστραμμένου άνδρα.

Εξαιτίας αυτής της απροθυμίας να τον μιλήσουν για την φρικτή τους εμπειρία, μόλις 12 γυναίκες υπέβαλαν τελικά καταγγελία, κάτι που οδήγησε στην άκρως επιεική ποινή εις βάρος του 60χρονου βιαστή.

Δείτε βίντεο:

Σάλος: Ελεύθερος ταξιτζής που νάρκωσε και βίασε πάνω από 100 γυναίκες