03 Ιανουαρίου 2018

«Αδειάζει» στεγνά την Αντωνοπούλου το ΥΠΟΙΚ για τις «120 δόσεις»

Την ύπαρξη σχεδίου για την πληρωμή των οφειλών προς το Δημόσιο ηλεκτρονικά και σε 12 άτοκες δόσεις διαψεύδουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σε συνέχεια των υποσχέσεων της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου.


Όπως υποστηρίζουν οι πηγές του ΥΠΟΙΚ, αυτό δεν είναι εφικτό, αναγνωρίζουν ωστόσο ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε οι φορολογούμενοι να μπορούν να πληρώνουν τις οφειλές τους χωρίς αυτές να συσσωρεύονται στο δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους.

Σημειώνουν επίσης ότι με τον πρόσφατο νόμο οι φορολογούμενοι μπορούν να ρυθμίσουν ηλεκτρονικά τις οφειλές τους σε 12 δόσεις αλλά εντόκως. Σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που να έχουν επεξεργασθεί είτε το υπουργείο Οικονομικών είτε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή της στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η κα Αντωνοπούλου είχε προαναγγείλει πως όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις, με στόχο να μειωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η κ. Αντωνοπούλου τόνισε ότι όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις. Για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη, η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.

Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το Δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

«Αυτό θα διευκολύνει και τα νοικοκυριά και τον προγραμματισμό τους» είπε η κ. Αντωνοπούλου.

Σε ό,τι αφορά την κριτική που ασκεί η ΝΔ, η κ. Αντωνοπούλου είπε -μεταξύ άλλων: «Είναι γεγονός ότι η ΝΔ καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αλλοιώσει την εικόνα έτσι ώστε να πείσει στο αφήγημα που έχει ότι εμείς πρέπει να φύγουμε γιατί αυτοί είναι πιο ικανοί και θα τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς. Τα γεγονότα είναι γνωστά στον κόσμο.

Μέσα σε πέντε χρόνια εκτινάξανε την ανεργία στο 27%, εμείς σε δυόμισι χρόνια τη μειώσαμε κατά 6%.

Έχουμε από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, 250.000 λιγότερους ανέργους και έχουμε 280.000 κόσμο που έχει βρει μια δουλειά, εργάζεται σήμερα, που δεν εργαζόταν στις αρχές του 2015».