09 Ιανουαρίου 2018

Φθιώτιδα: Πέταξαν 200 κιλά μέλι που έκλεψε ο αντιεξουσιαστής!

Αντί να στείλουν σε γηροκομεία, νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα τις μεγάλες ποσότητες μελιού που είχε κλέψει ο 49χρονος παλιός αντιεξουσιαστής ο οποίος συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου, οι ειδικοί της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας το πέταξαν στα… σκουπίδια!


Συνολικά, 203,75 κιλά μέλι που δεν είχε προλάβει να πουλήσει ο δράστης ο οποίος κατέστρεφε τις κυψέλες, κατέληξαν στον Χ.Υ.Τ.Α. Λαμίας επειδή κρίθηκε ως «άγνωστης προέλευσης και ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση» λόγω του ότι δεν είχε σήμανση! Πρόκειται για μέλι που είχαν κατάσχει οι αστυνομικοί όταν συνέλαβαν αρχικά τον 49χρονο για εννέα ληστείες τραπεζών που είχε διαπράξει την περίοδο 2002-2009.

Στην πορεία της προανάκρισης, είχε αποκαλυφθεί ότι αυτός ήταν ο… εφιάλτης των μελισσοκόμων στην ορεινή Φθιώτιδα και Φωκίδα, καθώς είχε διαπράξει 21 κλοπές μελιού και είχε καταστρέψει 1.135 κυψέλες βάζοντας τους φωτιά ή πετώντας τις σε γκρεμούς για να μην αφήσει ίχνη, με αποτέλεσμα να θανατώσει 55 εκατομμύρια μέλισσες και να προκαλέσει στους παραγωγούς της Γκιώνας, των Βαρδουσίων, της Οίτης και του Πηλίου ζημιά ύψους 287.000 ευρώ!

Μάνος Τσαγκαράκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ