29 Ιανουαρίου 2018

Σκοπιανό: Με δηλώσεις Τσίπρα-Καμμένου απάντησε η ΝΔ στις δηλώσεις που ξέθαψε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από 25 χρόνια

Ο «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το Σκοπιανό καλά κρατεί. Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, δημοσιεύουν βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του κάθε κόμματος, για να «εκθέσουν» το ένα κόμμα, το άλλο... μόνο που οι δηλώσεις Τσίπρα-Καμμένου είναι της περασμένης εβδομάδας και του Κων/νου Μητσοτάκη της προ-προ-περασμένης δεκετίας


Την αρχή έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ένα σποτάκι, το οποίο ανήρτησε στα social media, επιτίθεται κατά της Νέας Δημοκρατίας, για τη στάση της στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Το βίντεο περιλαμβάνει δηλώσεις προηγούμενων χρόνων της Ντόρας Μπακογιάννη, του Αντώνη Σαμαρά αλλά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στις οποίες φαίνεται να αποδέχονται τη σύνθετη ονομασία erga omnes, θέση που δεν υιοθετεί τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ποιος και πότε λέει την αλήθεια;», καταλήγει το βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ.


Με δηλώσεις Τσίπρα - Καμμένου η απάντηση της ΝΔ

Αμεση ήταν η αντίδραση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, η οποία απαντά στο Μέγαρο Μαξίμου παραθέτοντας δύο δηλώσεις, που έγιναν από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, με τις οποίες επιχειρούν να αναδείξουν την διγλωσσία της κυβέρνησης σ΄ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως είναι αυτό της ονομασίας των Σκοπίων.

«Αφού υπενθυμίσουμε στην Κυβέρνηση ότι είναι Κυβέρνηση κι ότι βρισκόμαστε στο 2018 ας της θυμίσουμε και δύο δηλώσεις που έγιναν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Τις έκαναν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και δείχνουν ότι το μόνον που τους συνδέει πλέον - εκτός από τις καρέκλες της εξουσίας - είναι το έλλειμμα του συναισθήματος της ντροπής», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.