09 Ιανουαρίου 2018

Κινεζάκι διανύει κάθε μέρα 5 χλμ για να πάει σχολείο και φτάνει με... παγάκια στα μαλλιά

Με το κεφάλι του γεμάτο παγοκρυστάλλους φτάνει κάθε μέρα στο σχολείο του τις τελευταίες μέρες ένας 10χρονος μαθητής δημοτικού σχολείου, στην κωμόπολη Λουντιάν της επαρχίας Γιουνάν στην Κίνα.

Κι αυτό γιατί διανύει πέντε ολόκληρα χιλιόμετρα μέσα στο τσουχτερό κρύο, αντιμετωπίζοντας παγωμένους ανέμους, χιονοθύελλες και θερμοκρασίες κάτω από -10 βαθμούς Κελσίου ώστε να λάβει την απαιτούμενη μόρφωση για να ξεφύγει από τη φτώχεια.

Τα χέρια του έχουν «σκάσει» από το κρύο


Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, τη φωτογραφία του μικρούλη τράβηξε ο διευθυντής του σχολείου, θέλοντας να δείξει πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι μαθητές σε απομακρυσμένα χωριά της επαρχίας Γιουνάν, προκειμένου να φτάνουν καθημερινά στα εκπαιδευτικά κέντρα των κοντινών κωμοπόλεων.

Την ημέρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία, το δεκάχρονο αγοράκι έπρεπε να πάει σχολείο παρά την εξαιρετικά έντονη κακοκαιρία επειδή η τάξη του έδινε εξετάσεις.

Όπως ανέφερε σε τοπική εφημερίδα ο διευθυντής του σχολείου, ο μικρούλης ζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό μαζί με τα μεγαλύτερα αδέρφια του, αφού οι γονείς του έχουν μετακομίσει σε μεγαλύτερες πόλεις για να βρουν δουλειά και να συντηρήσουν την οικογένειά τους.


Σύμφωνα με τον διευθυντή, το συγκεκριμένο αγοράκι είναι ένα από τα πιο κεφάτα και χαρούμενα παιδιά της τάξης του και πάντα προσπαθεί να κάνει τους συμμαθητές του να γελάσουν.