05 Ιανουαρίου 2018

Στα 9.000 ευρώ το κόστος εκδρομής Τσίπρα στην Κάλυμνο (Photos)

Επίτιμος δημότης Καλύμνου πρόκειται να ανακηρυχθεί αύριο, Σάββατο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας που πρόκειται να επισκεφθεί το νησί για να παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανείων.

Την απόφαση ανακήρυξης πήρε το βράδυ της Πέμπτης το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου σε έκτακτη συνεδρίαση του. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο- Αναγνωστήριο του Δήμου.

Ακόμα, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να θέσει στον πρωθυπουργό ζητήματα και προβλήματα που απασχολούν το νησί επιδιώκοντας τη δρομολόγηση λύσεων.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει ο ενημερωτικός ιστότοπος kalymnos-news.gr πυρετώδεις ήταν σήμερα στο νησί οι προετοιμασίες για την υποδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κάλυμνο.

Από το πρωί ελλιμενίζονται στο λιμάνι της Καλύμνου η Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» του ΠΝ και το νεότευκτο Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) 090 «ΓΑΥΔΟΣ» του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στο μόλο (κορδόνι) απ’ όπου θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, έχει τοποθετηθεί η εξέδρα, ενώ ο θαλάσσιος χώρος μεταξύ κορδονιού και Επαρχείου έχει εκκενωθεί από τα πάσης φύσεως σκάφη.


Επίσης, όπως σημειώνει το kalymnos-news.gr, από τον Δήμο καταρτίστηκε ο σχετικός πίνακας με τον προϋπολογισμό εξόδων για την φιλοξενία του πρωθυπουργού και της συνοδείας του, ο οποίος φθάνει τα 9.114 ευρώ.


Το γενικό πλάνο των εκδηλώσεων και του προγράμματος:

10.00 π.μ. Άφιξη Πρωθυπουργού στον Αερολιμένα Καλύμνου-Υποδοχή από κ. Δήμαρχο και Έπαρχο. Μετάβαση στο Δημαρχείο.

10.30π.μ. Προσέλευση του Πρωθυπουργού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού για την παρακολούθηση της Ακολουθίας του «Μεγάλου Αγιασμού»

11.00 π.μ. Ιερά πομπή και μετάβαση στον χώρο ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων» .

11.30 π.μ. Πέρας τελετής αγιασμού υδάτων επιστροφή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού-Πέρας Ακολουθίας.

11.40 π.μ. Κίνηση προς το Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου «ΑΙ ΜΟΥΣΑΙ»

12.00 Χαιρετισμός Δημάρχου- Επάρχου-Μητροπολίτου.

Τελετής ανακήρυξης του Πρωθυπουργού σε επίτιμο δημότη Δήμου Καλυμνίων

Χαιρετισμός Πρωθυπουργού. Επίδοση αναμνηστικών

13.00μ.μ. Παράθεση επίσημου γεύματος.



https://www.lykavitos.gr/archives/497275