28 Ιανουαρίου 2018

Αθήνα: Συνελήφθη Αφγανός ΛΑΘΡΟ με πυροκροτητές - Του είχαν δώσει άσυλο

Οκτώ ηλεκτρικοί και ηλεκτρονικοί πυροκροτητές βρέθηκαν στην κατοχή του Αφγανού που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή του Λυκαβηττού, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, έπειτα από τηλεφώνημα ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης ο οποίος ανέφερε ότι δεν δεχόταν να πληρώσει τον λογαριασμό.


Οι πυροκροτητές ήταν μέσα σε ένα σακίδιο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης πολλές ταυτότητες που κατά πάσα πιθανότητα είναι πλαστές και εξετάζεται ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία του, καθώς και ο ρόλος του.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν φαίνεται να είχε μόνιμο κατάλυμα και έμενε σε διάφορα σπίτια μαζί με άλλους αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον νεαρό, είχε εκδοθεί απόφαση για χορήγηση ασύλου σε αίτηση πρώτου βαθμού, από την Υπηρεσία Διεθνούς Προστασίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο συλληφθείς, ο οποίος δηλώνει Αφγανός, έχει καταγραφεί στο παρελθόν επανειλημμένα από αστυνομικές υπηρεσίες για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, δίνοντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας κάθε φορά.

Ο συλληφθείς κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όπου ανακρίνεται.