05 Ιανουαρίου 2018

Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση του Εφετείου για τον Τούρκο αξιωματικό

Μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα η έκδοση απόφασης της προέδρου του Θ' Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενίας Μυλωνοπούλου επί του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής του ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που του έχει χορηγηθεί άσυλο.


Να σημειωθεί ότι δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ημερομηνία συζήτησης του δεύτερου ένδικου μέσου που έχει καταθέσει το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή της αίτησης αναστολής της απόφασης χορήγησης ασύλου.

Απών ο Τούρκος στρατιωτικός

Την αίτηση προσωρινής διαταγής υπέβαλλε το Ελληνικό Δημόσιο, μαζί με αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε, προσφεύγοντας κατά της απόφασης της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, που κατηγορήθηκαν από την Τουρκία ότι μετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν.

Η απόφαση διαβιβάστηκε την Τρίτη στο Διοικητικό Εφετείο από το αστυνομικό τμήμα. Η αίτηση ακύρωσης και η προσωρινή διαταγή υπεβλήθη από τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Πάντως, κατά τη συζήτηση,  δεν παραστάθηκε ο Τούρκος στρατιωτικός, Süleyman Özkaynakçı, στον οποίο έχει χορηγηθεί άσυλο.

Παναγιώτης Τσιμπούκης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ