05 Ιανουαρίου 2018

ΘΑ ΑΛΛΞΟΥΜΕ ΣΥΚΩΤΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ! Κατρούγκαλος: Η Μπαζιάνα μίλησε πολιτικά -Οπως κάνουν η Χίλαρι, η Μισέλ Ομπάμα, η Μπριζίτ Μακρόν

Mε τη στάση της Χίλαρι Κλίντον, της Μισέλ Ομπάμα και της Μπριζίτ Μακρόν, που επέλεξαν να έχουν πολιτικό λόγο, συνέκρινε o Γιώργος Κατρούγκαλος τη στάση της συζύγου του πρωθυπουργού Περιστέρας Μπαζιάνα η οποία παραχώρησε συνέντευξη με έντονο πολιτικό χρώμα.

«Δεν είναι ασυνήθιστο στην Ευρώπη και στην Αμερική οι σύζυγοι των πολιτικών αρχηγών, που δεν θέλουν να έχουν απλώς έναν διακοσμητικό ρόλο, να κάνουν πολιτικές τοποθετήσεις. Είχαμε δει την κ. Κλίντον, η οποία είχε τελικά και η ίδια πολιτικές φιλοδοξίες, η Μισέλ Ομπάμα είχε παρόμοιο πολιτικό λόγο, η κυρία Μακρόν έχει παρόμοιο πολιτικό λόγο. Αυτό γίνεται για τον εξής απλό λόγο: υπάρχουν δύο αντιλήψεις για τις γυναίκες, είναι διακοσμητικά αντικείμενα ή μπορεί να είναι πραγματικές σύντροφοι;», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Εξηγώντας τη δήλωση της Περιστέρας Μπαζιάνα ότι «ο ΣYΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση, αλλά όχι στην εξουσία», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι ο κόσμος «έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει το σύστημα εξουσίας της μεταπολίτευσης άλλα ακόμη δεν το έχει καταφέρει».

Σπίρτζης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε την εξουσία

«Το ζούμε στην καθημερινότητά μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στην εξουσία» σχολίασε τη δήλωση της συζύγου του πρωθυπουργού και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, λέγοντας μάλιστα στον ΣΚΑΪ, ότι συναντάει ανάλογα προβλήματα με μηχανισμούς στο υπουργείο του.

Φάμελλος: Ολα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το λέμε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε την εξουσία

Μιλώντας στον Σκάι και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι επίσης συμφωνεί με την αναφορά της κ. Μπαζιάνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι στην κυβέρνηση, αλλά δεν έχει πάρει την εξουσία.

«Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το λέμε αυτό. Η εξουσία είναι κάτι βαθύτερο» σημείωσε ο κ Φάμελλος. Σχολιάζοντας τη δεύτερη σημαντική αναφορά της συζύγου του πρωθυπουργού ότι «ο Τρίπρας δεν είπε ψέματα», ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι «αναγκαστήκαμε να πορευτούμε μέχρι τώρα με βάση τα προγράμματα, άλλα τώρα κάνουμε μια προσπάθεια να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην υπερφορολόγηση των πολιτών για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε ταπεινωτικό συμβιβασμό, γιατί δεν πρόδωσε τον λαό» παρατήρησε η Mπέτυ Μπαζιάνα στην συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Μεταξύ άλλων, η κ. Μπαζιάνα αποκάλεσε τους δανειστές «μια τιμωρητική, φασιστική μπότα που προσπαθούσε να σου λιώσει το κεφάλι, να σε πατήσει κάτω επειδή τόλμησες να ξεστομίσεις "δεν αντέχω άλλο"... Λες και δεν είχες δικαίωμα να αντιστέκεσαι».

Αναφορικά με το δημοψήφισμα του 2015 σημείωσε ότι «προσωπικά μιλώντας, τα τελευταία τρία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή - ναι κυριολεκτώ...».